lördag 18 april 2009

Guru

Gurun och hans lärlingar - visst låter det lite filosofiskt och yogiskt? Men samtidigt omodernt och otidsenligt. En del av mig själv har svårt för det hela. Samtidigt så förstår min kropp vad han menar men jag vill förstå i sinnet också! Avskyr känslan när jag inte riktigt gör det. Hans tuffa sätt och bryska kommentarer skrämmer en del, jag vet det, men inte mig. Jag är tilltalad av hans rakhet. Och hans humor. Ibland skrattar jag högt åt hans skämt, just för att jag tycker att han är rolig - inte för något annat. I de lägena verkar han ha sådan självdistans. Å andra sidan, vet att han sårar människor och att en del blir upprörda ibland. Har inte sett det hända här. Men en sådan lärare som han är, med honom färdas också en hel del rykten och historier. Part of the game!

V från Paris frågar sig själv varför hon återvänder till hans kurser. Hon tycker att han är som en översittare ibland, I sure don't need more of that! Som hon sa. Men frågan hon ställde och som hon nog måste besvara själv är - varför återvänder hon? Jag tror att han vill att vi ska stå upp för oss själva. Att våga fråga om vi inte förstår. Att säga ifrån någon gång om det blir för mycket. Back off I'm having a hard time here! Vi kan bara ta ansvar för oss själva. Och när vi gör det, tja, då är han en guru, en mästare men samtidigt inte perfekt och självklart har han fel och brister som oss alla! Att vara så stark inombords så man känner sin styrka, dit ska vi väl alla? Han har så mycket att lära ut av egen erfarenhet och kunskap, men det gör honom inte till mer värd än någon annan.

Får gå precis hela vägen tillbaka till studion idag för att jag glömt min matta, stönar högt men det som inte finns i huvudet får finnas i benen. Mina stackars ben, trötta idag, men ändå - de orkar lätt gå fram och tillbaka igen :) Mulen morgon men nu strålar solen igen. Imorgon ingen yoga! Kanske ett glas vin ikväll - vilken fest! One more week to go!

4 kommentarer:

 1. Du verkar lära dig så mycket, kul! Och om en liten vecka är du i Sverige, wöööooo!

  L

  SvaraRadera
 2. Hoppas du hade en underbar kväll!

  Detoxar. Dag två idag. Det funkar men smakar helt fruktansvärt!! Men - som min hälsoguru sa: Ont ska med ont fördrivas :)

  kram
  a

  SvaraRadera
 3. God morgon! Fantastiskt vårväder, fortfarande kallt men soligt och allt är i pre-explosionsfas.
  Klar med morgonyogan och äter havregröt. Snart på väg till jobbet.

  Jag har fegat ut några dagar ang. tankar på bloggen. Funderat över att många kloka yogisar läser men ej skriver medan andra skriver kritiskt...
  Men so what? Jag har kommit dit jag är i min utveckling och det är jätte roligt och givande att utväxla de tankar jag får med dig och andra :-)

  Kombinationen läsa yogatexter, träna och utväxla tankar är suveränt! Det händer jättemycket! Verkar som om kroppen mer och mer säger vad den önskar äta- suget efter junkfood försvinner. Det med att unna sig.....Som Mr I säger"det som är ger häftig utdelning just nu är oftast det dåligaste på sikt" Med denna vetskap känns det inte så häftigt just nu längre.
  Ha en god dag!! Hälsa E!
  AG

  SvaraRadera
 4. Tror att det är så individuellt hur man växer och hur man väljer att ta hand om saker. En del är som musslor, tycker/vill att allt ska vara som en "stor hemlighet" som man inte kan dela. Jag tror på dialog. Alla har något att lära av varandra, det är min innersta uppfattning. Men de som inte vill dela, självklart ska de behålla sina tankar för sig. Erfarenheten säger mig att när man blir tillräckligt berörd, spelar ingen roll vad bloggen man läser handlar om, ja då kommenterar man. Men som vanligt - jag kan ha helt fel! :) :) Till er som ändå väljer att kommentera, tack! det värmer min dag och får mig att orka lite till. ÄVEN om vi inte har samma uppfattning om saker och ting.

  SvaraRadera