Varför och vem är jag?

Varför?
Sedan 2000 har jag rest inuti mig själv med hjälp av yogan och andningen. De viktiga delarna som tar mig till platser jag aldrig kunnat föreställa mig. Som en upptäcktsresande i mitt eget liv. Jag hittade till yogan via min stelhet och krokighet i kroppen. Att få fem diskbråck och ändå ta sig vidare, det är stort. Men ännu större är den inre friden och min förståelse av mitt eget sammanhang. Jag önskar alla den upptäckten, att vi är de som bestämmer i våra egna liv. Inte över allt som sker men över hur vi hanterar det. Att det finns hjälp. Att det finns frid. Att det finns mjukhet. Att via en träning våga stå kvar i det som många gånger är tufft och utmanande men som ger allt i slutänden.
Vem är jag?
Jag är  64 år och har levt med min man i över 36 år. Vi har begåvats med tre barn i familjen och har även den stora lyckan att ha barnbarn. Jag har arbetat med kommunikation, projektledning och marknadsföring i många år och har flera utbildningar. Har främst studerat pedagogik, psykologi och kommunikations-vetenskap, har en pedagogutbildning och en magisterexamen samt en projektledarutbildning på RMI Berghs. Bredvid min anställningen har jag haft ett eget företag sedan 2010. Drev en egen yogastudio under fem år. Våren 2016 valde jag att helt bli min egen. Nu med en ambulerande yogastudio och med föredrag och bokskrivande som främsta syssla.
   Tränar min yoga sedan 19 år. Har gått mängder av  kortare och längre kurser, auskulterat ett år och utbildat mig till yogainstruktör under två år. Har undervisat i yoga i över tio år, av dem fem år i min egna studio. Jag har tränat för många olika lärare och känner tacksamhet över alla jag mött, de har alla givit mig en pusselbit. 2006 gick jag min första kurs för Shandor Remete, (Sundernath), grundare av Shadow Yoga och Nrtta Sadhana www.shadowyoga.com och har sedan dess åkt på långa kurser varje år för honom och hans partner Emma Balnaves. Idag sker allt i dialog med mina två lärare.
   Jag har även certifierat mig inom sorgbearbetning och handleder läkande samtal. Mitt andetag har förbättrats maximalt sedan jag hittade till den Medvetna Andningen och är även certifierad inom detta. Inom alla grenar för ett ökat välbefinnande tar jag emot både grupper och individuella klienter. Företaget döpte jag till Stillastund,  efter alla mina stilla stunder som väglett mig. www.stillastund.se  Våren 2014 kom min första bok ut - En aning om yoga

Vill du maila mig? Skriv till annika@stillastund.se