tisdag 10 juni 2014

Olja

På kursen med Karin så köpte jag hennes bok om hud och hudvård. Läste den i helgen. Det var som en stor bekräftelse på det jag använder. Olja. Kort och gott. I alla möjliga former för alla möjliga tillfällen. Men jag fyller också på med det jag inte vet. Till exempel att kokosolja har solskyddsfaktor i sig på 2-4. Och jag har skippat solkrämer nästintill rakt av. Undantaget är om jag är på vattnet, i kanoten eller kajaken och solen dånar ner. Mina läppar, min näsa och mina öron är jättekänsliga så där har jag ett solstift som jag använder. Inget annat.
  Jag är i solen den stund jag känner att huden mäktar med, för jag vill ha D-vitaminpåfyllning och även känna värmen förstås. Annars är skuggan ett perfekt ställe nuförtiden. Och jag smörjer faktiskt hela min kropp med kokosolja. Ibland tar jag lite på hårtopparna också när de är torra och lite livlösa. Och jag äter det, i alla möjliga och omöjliga kombinationer.Tar kokosolja i kaffet varje morgon. På 1.5 år har jag använt 1.5 kg! Till kaffet bara. Det är lite kuriosa för om man blev fet av fett då skulle jag rulla fram. I Karins fina bok läser jag också om omsorgen om sig själv. Att smörja sig med en skön känsla av att göra det som är bra för mig. Jag smörjer mig långsamt och känner hur väl min hud mår. De senaste åren, mycket utifrån våra Indienresor har jag långsamt men säkert bytt ut alla krämer och annat till olja. På behandlingar där har jag ibland känt mig dränkt i olja och sedan har huden ändå sugit i sig det mesta. Jag som är en torris har blivit så mycket bättre i huden både i ansiktet och på kroppen. Jag tvättar ansiktet med ricinolja blandat med mandelolja. Smörjer ansiktet med den underbara ansiktsoljan från Moonsun, som jag också hittat via Karin. Och kroppen som sagt med kokosolja. Tack för alla tipsen Karin!

6 kommentarer:

 1. Jag ska omgående smörja min kropp med cocosoljan, toppen att den har lite solskyddsfaktor:) Har haft oljan i te och kaffe och under armarna ett tag, den är toppen, dags att testa fler områden, tack för tipset!

  Och vilken härlig fest du var på... möten är livet:)

  Boken har inte kommit ännu... men jag längtar!!!

  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Festen var fabolous :) Sådant behövs ibland och ja, möten är livet för mig också! Hoppas boken dimper ner hos dig snart! Kram

   Radera
 2. Å vad ni inspirerar både du och Karin!
  Kramar i massor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Kramar i massor tillbaka!

   Radera
 3. Vad använder du för schampoo? Där är det svårt att hitta något som fungerar bra och innehåller bra ingredienser tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Urtekrams ekologiska varvat med Moonsuns kropps-hårschampo, fast jag använder det bara till håret. Båda är super för mig!

  SvaraRadera