tisdag 7 februari 2017

TRÖTT

Jag sover som en kratta. Har ingen som helst aning om varför. Den här gången. Ofta när jag sover dåligt har det varit saker som snurrat runt inombords. Eller något jag blivit känslosam runt. Men så är det inte nu. Jag vaknar klockan 03. Fyra nätter på raken. Och ligger vaken två timmar. För att till slut somna om och så är betongkroppen där när jag vaknar. Trots allt har jag gjort min yoga varje dag. Igår påbörjade jag min vårträning på gymmet och det finns ingen återvändo, jag måste bli stark igen. I både armar och ben. Ja hela kroppen. Den inre styrkan från yogan, den finns där, men igår när vi hade tränat en timme, jag och min pt Isabelle, så trodde jag att jag skulle kräkas rakt ut. Främst för att jag var så trött men också för att jag hade ätit dåligt innan.
   Och idag är jag så trött och less att jag nästan gråter när ljuset äntligen kommer! Dammet virvlar här inne så vi tar oss till skogen för en liten promenad. Och så kommer vi till utegymmet där jag får en sådan sving på mina ben när jag lyfter mig i några dips så jag sträcker hela sidan. Och tårarna lurar i ögonen. Trött på mig själv. Trött på att vara trött. Trött på att jag inte sover. Alla goda tankar lyser med sin frånvaro :(

Sover du bra?

16 kommentarer:

 1. Nej i natt sov jag urdåligt. Oro för vad rektorn skulle säga. Oro för att det är så mycket tjafs här hemma. Känner med dig i dag i tröttheten. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh håller tummarna för dig idag! Kram syster!

   Radera
 2. Nej jag har vaknat kl 4 nu i snart en vecka.. Annars brukar jag sova gott. Ska tänka på dig när jag vaknar i natt 💜

  SvaraRadera
  Svar
  1. 💜 vaknade 03.50 och tänkte på dig!

   Radera
 3. Jag sover också dåligt just nu. Brukar inte ha så stora bekymmer med sömnen, det har nog varit en liten räddning för mig. Men nu, vaknar för tidigt, kan inte somna om, är så trött på kvällarna att jag måste somna tidigt vilket gör att jag vaknar tidigt osv osv. Lite piggare den här veckan, men det är jobbigt när sömnen spårar. Det tar verkligen all energi ifrån en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men precis så. Fel hela vägen. Kraschade helt igår kväll och så vaken igen strax före fyra... men vi verkar vara många som sover illa just nu!

   Radera
 4. Vaknar mitt i natten och ligger sen och hundsover ett par timmar. Somnar sen på riktigt vid fem och är medvetslös när det plingar väckning i mobilen... längtar så efter en riktig sovnatt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundsover - vilket bra ord. Ja jag längtar efter djupsömn som är obruten. Låt oss hoppas på det för oss alla nu!

   Radera
 5. Läste om att det är månen som bråkar med sömnen nu. Den ska vara full på fredag och det är en speciell måne nu, har glömt hur nu... I natt låg jag vaken och tänkte på jobbet i någon timme, så dumt. Jag är också trött och låg idag. Hoppas det vänder. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, dessa speciella månar, det har varit många det senaste halvåret och jag verkar ju känna av alla! Och inte bara jag tydligen :) Kram och nu måste det vända!

   Radera
 6. Hejhej, en till kratta här... vi tycks vara ett gäng just nu. Zzzz.
  Kram på oss hela bunten ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Inatt sover vi. Punkt :) Kram

   Radera
 7. Tips för vakna gynnare 😜
  Meditation minst 18 min innan man går till sängs ger hjärnan vila och kopplar på parasympatiska nervsystemet. Om man också gör en kortare Själv-abhyanga innan sängen ännu bättre. Om man är i den ålder som gör att kroppen producerar lägre östrogen dras även serotoninet ner. För att öka serotonin behöver kroppen essentiella aminosyror som L-tryptofan och L-theanine som även ökar på/omvandlas till melatonin. Så i dessa tider är denna cocktail toppen 😀 Jag sover som en stock hela nätter oavsett 😘
  Kraaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Annelie, du slår in öppna dörrar :) Som jag inte provat detta både abhyanga, meditationer och you name it! Faktum är att efter att jag fyllde 60 så har mitt sömnmönster ändrats ganska mycket. Shandor säger att ju äldre man blir ju mindre sömn behöver man och för mig som är vata-dominant så är det bara att ta. Men ditt tips om aminosyror har jag inte testat, kanske vore värt ett försök! Tack och kram!

   Radera
 8. Jag förstår .... För mig som är vata-pitta som också gått in i vata åren fungerar inte en eller två av tipsen för sig utan jag måste ta tillskotten OCH göra allt, alltid, varje kväll, inga undantag ...heller inte kortare meditationer eller aminosyror i perioder/oljedusch ibland. Har funkat i 2 år 😀..innan dess led jag från å till av vaken nätter. Men om du redan prövat så kanske det är tillfälligt för dig å du kommer ur det av sig självt.
  Kram å hoppas du sover inatt 😴

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju också vata-pitta :) Tack jag ska köpa tillskotten. Kram kram

   Radera