onsdag 29 januari 2014

Jag hann!

 Jag planerar att åka hem tidigt från jobbet. Vill så gärna hinna med lite skidåkning den kväll jag inte undervisar i yoga. Vill så gärna vara med mig själv och inget annat ibland. Längtar efter syre. Längtar efter mjuka synkroniserade glidningar på skidorna i det tysta. Kommer iväg som jag ska trots allt. Men måste stanna på vägen vid min yogastudio. Värmen i rummen är lite dålig och jag får hjälp av servicepersonalen. Jag tittar på klockan och inser att jag inte vet om jag hinner fånga dagsljuset i skidspåret. Jag tittar helt enkelt inte mer på klockan. Har några andra ärenden, måste hitta min älskade rökelse som jag brukar köpa i Indien, Nag Champa. Hittar den på en ny affär. Bilköer. Jag visslar i bilen och tänker att det blir som det blir. Men om... Gör ett annat ärende som gör mig pigg och alert och susar hemåt. Hemma kastar jag av mig kläderna längs trappen, spåret är som ett zickzackmönster längs halva huset. På med understället i silke. På med skidkläderna. Ut och på med skidorna. Rådjuren har trampat i spåret och det är nästan helt översnöat. Vad gör det? Jag hann! Jag glider runt runt på fältet och a n d a s. Det finns inget som slår känslan av att röra på sig utomhus när det gäller träning. Inget. Och så kommer kvällens blåa ljus och jag drar in det i ögonen och vidare in i kroppen. Jag är lite såld på blått just nu. Och jag hann hem!

8 kommentarer:

 1. Så ljuvligt! Tänk, du hann - precis som du bloggat om tidigare ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det har du ju helt rätt i ❤️ Kram

   Radera
 2. Härligt! Idag har jag tänkt på blått hela dagen, tack vare dig :-) Startade morgonen med meditation till en alldeles blå himmel, fin start.

  SvaraRadera
 3. Jag är saa sotis pa dig som kan aka skidor. De är den yttersta lyxen! Jag gjorde det när jag gick i skolan. För ag växte upp i Mora där skidsparen alltid var bra. I ar har jag knappt sett skymten av snö. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Älskar både snö och skidåkning. Och blått :) Kram

   Radera
 4. Så fin och verkligen blå bild. Här har det varit dåligt med skidåkningen den här veckan, lite gnällig och tycker att det blåser för kallt... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar blått! Har blåst lite men inte vid skogskanten. Kram!

   Radera