onsdag 8 januari 2014

Bucket list

Bucket list. Jag vet inte om ni har någon sådan. Jag skrev en för kanske 6-7 år sedan. Alltså en lista över saker jag vill göra innan jag dör. Jag vet inte ens vart den tog vägen, min lista. Men det är klart att jag som de flesta andra har saker jag vill göra i mitt liv. Det mesta handlar om upplevelser av olika slag och jag kommer ihåg några av sakerna jag skrev, som jag inte alls bryr mig om idag. Så är det ju. Vi förändras och saker blir olika viktigt. Något som stannat kvar är äventyr och olika platser jag vill resa till. För att jag tror att själva platsen i sig också är något att dela. Energin på en gammal helig plats. Eller märkvärdig på olika sätt. En sådan plats är Petra. Klippstaden som räknas in i de nya sju underverken. Petra ligger i Jordanien och vi hade faktiskt ingen aning om att man kunde resa på charter dit. Inte förrän i början på december då vi sökte runt och hittade det. Vi reser väldigt sällan på charter, vi flyger alltid reguljärt eftersom de flesta resorna jag/vi gjort de senaste snart 8 åren har handlat om att gå på yogakurser för mina lärare Zhander och Emma. Ibland har vi bilat. Och vi reser helt enkelt dit där det är närmast för oss att träffa dem. Och annars har jag rest till Indien, för panch karma. När jag tänker på det är det inte många semesterresor i vanlig bemärkelse som vi gjort de senaste åren. Och det är helt i sin ordning.
   Den här vintern har varit mörk. Och kall. Och blöt.  Vi som många andra har längtat efter att få se ljus. Det måste inte vara så varmt. Men ljus och upplevelser. Och vi har hittat det. Vi ska få uppleva staden som vi längtat till. På lördag morgon reser vi och det känns nästan lite overkligt faktiskt att vi ska promenera runt i ett underverk.

Bilden som visar klostret i Petra har jag lånat på wikipedia.

8 kommentarer:

 1. Jag har ingen bucketlist... Men det är en bra sak. Har dock så många mål/projekt hela tiden att jag vill se till att avsluta saker innan jag hoppar på nästa tåg. Blir så ofokuserad annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lätt hänt ibland, att man splittrar upp sig på alla önskningar :) Men jag har väl mer en mental lista idag.

   Radera
 2. Jag har inte heller någon lista, men du inspirerar mig att skriva en och till att göra en hel del annat också.:-)
  Jag önskar er en helt underbar resa och ser fram emot spännande läsning om den framöver.
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, det ska bli underbart! Kramar

   Radera
 3. Ser så mycket framemot att höra om er resa sen!
  Kram och önskar er redan massor av vila, historisk mark under fötterna och solig värme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det känns så spännande! Och att vi får det du önskar oss! Kram kram

   Radera
 4. då är vi ganska så nära varandra! snart!
  petra är speciellt...
  kramar till dig och ha en underbar resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara! Jag ska tänka på dig. Kramar

   Radera