söndag 19 januari 2014

Att komma hem ordentligt

Nyss var jag i solen. Nu tittar jag ut på en blåskimrande trädgård helt klädd i vitt. Våra grannar har plogat och fixat. Kaminen dånar. Jag bara kliver in och är så mycket hemma jag kan vara. Trots försenat flyg på 12 timmar. Trots trassel och överbokade flighter och små barn som kved och grät om vartannat på sista flighten. Vi fick flyga till Istanbul först och sedan vidare till Stockholm. Men tänk så mycket jag älskar mitt land. Känner det i hela mig när jag kliver ner på den snöiga marken.
   Det bästa med att resa bort är att komma hem. Jag älskar vardagen ännu mer när jag varit på äventyr. När jag fått släppa loss alla regnbågsskimrande såpbubblor i mitt inre för att en liten dröm gått i uppfyllelse. Jag kommer att ha de skira bubblorna kvar länge. Vi hade en fantastisk guide. Kunnig. Rolig. Pedagogisk. Och han var från Jordanien men pratade någon slags skandinaviska. Och hur mycket en upplevelse kan bli större av någons kunskap. Och ja, det är ju exakt samma som i yogan :) Kanske är jag lite tjatig. Men när någons kunnande lyfter det man gör eller betraktar, då blir summan alltid större. Och det går att omsätta i allt. Just nu är min yoga så levande i mig att jag inte kan föreställa mig något annat. Och att jag relaterar till den så ofta, det blir helt enkelt så. Jag är tacksam inifrån och ut och tillbaka igen. Nu ska jag försöka hålla mig vaken någon timme till. Det är svårt för jag har sovit 2 timmar sedan igår kväll. Men vad gör väl det? Jag är hemma igen och allt är verkligen som det ska. Har du haft en fin helg?

8 kommentarer:

 1. Åh underbart! Välkommen hem med dina vackraste ord. och så sant. det bästa med att resa är att komma hem..
  Välkommen. Jag vill ha dina ord var du än är vännen..

  kramar om, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Vad glad jag blir! Kramar

   Radera
 2. och jag har haft en underbar helg. använder också verktyg av andligt slag i min vardag nu. känner så starkt hur mycket gott det ger, och hur så mycket handlar om hur man uppfattar stunderna som kommer. Har bara lite svårt att sova om natten när jag är så lycklig..

  sovgott till dig min vän, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gör mig glad med dina ord. Sov gott du också!

   Radera
 3. välkommen tillbaka, hem...
  vad fint att landa hemma!
  jag har haft en toppenhelg. med läkarexamen och en hejdundrande fest! idag tar jag det lungt hos mina föräldrar.
  har inte klivit ur morgonrocken än. ska yoga och träna lite nu.
  försöker komma tillbaka till min kropp.

  kramar till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt! Och ta det varligt med kroppen :) Kramar till dig!

   Radera
 4. Jag är tacksam för att du skriver just detta. Om att vilja komma hem, vilja ha vardagen och stå i den egna myllan så att säga. I så många år var det precis tvärtom för mej, gjorde inte annat än längtade bort. Jobbigt. Sakteliga har det förändrats och jag tycker mycket om att hemestra härhemma, också och inte minst, att komma hem! Och det du skriver om att allt kan relateras till yogan, till kärnan, det är så sant!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är det så. Vardag eller var dag är ju det man har mest. Och yogan, den yogan, kärnan, fundamentet i livet. Kram

   Radera