fredag 4 september 2015

Kan det bli mer yoga än så här?

Finns det någon som inte har drabbats av bilden på den lilla pojken som ligger på en strand med sina smala ben och små skor? Jag började gråta direkt jag såg den. Kanske för att vissa bilder talar mer till oss, kanske för att det någonstans är lättare att relatera till sig själv? Jag vet inte. Jag vet bara att nu när de som är på flykt är fler än någonsin, någon skrev att vi är i närheten av andra världskriget. Jag vet faktiskt också att de allra flesta vill hjälpa. Igår samlade Röda Korset in 2 miljoner. Igår! Alltså på en dag. I Sverige. Vi är trots allt en hjälpande nation, vad än brunskjortorna gör. Och att Vi gör vad vi kan har samlat in 5 miljoner. Det gör mig någonstans mitt i allt elände och hemskheter ändå förhoppningsfull. Att vi vill och att människor tar initiativ. Kan det bli mer yoga än så här? Att sträcka ut handen och ge. Av vårt överflöd. För det har vi faktiskt. I den lokala gruppen av Vi gör vad vi kan så ska vi lämna det vi har. Jag har ju massor av yogamattor sedan min studio, det är faktiskt något de efterfrågat för människor att sova på. De från Örebro reser till Stockholm och de därifrån  kommer att resa ner till ön Lesbos i Grekland. Hemma har vi filtar, varma tröjor (vi behöver inte alla vi har) vår dotter har samlat ihop barnkläder som hennes barn vuxit ur och vi ska köpa hygienartiklar som schampo och tvål. Jag ska även titta över mina skor. På något vis känns det skönt att göra något lite mer handfast än att skänka pengar även om det självklart måste fortsätta. Hur hjälper du? Har du något tips?

Bilden är lånad från Facebook Vi gör vad vi kan

10 kommentarer:

 1. Jag håller med dej Annika!!! Alla kan göra någonting, jag står inte ut om vi inte gör allt vi förmår.
  Tack!!/M

  SvaraRadera
 2. Alla bäckar små!!!
  ♥♥♥

  SvaraRadera
 3. Jag såg att Vi gör vad vi kan hade insamling i Örebro, jag skulle önska att det var här med. Jag lämnar alla urväxta kläder till Mulles loppis som finns i Degerfors, de gör bra saker med sina pengar. Igår skickade jag pengar till radiohjälpen, önskar att alla gjorde det, mitt hjärta gråter. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men igår slogs det väl något slags rekord med 2 miljoner på samma dag till Röda Korset. Tack och ja, det är hårt nu för alla dessa stackars människor som är på flykt. Men vi finns och kan göra något. Kram och tack för dina rader!

   Radera
 4. Jag har skänkt 600 kr till olika organisationer. Jag hade tänkt demonstrera nästa vecka och jag ska försöka hitta tid i helgen till att samla ihop kläder osv och ge vidare.

  Gråter varje gång jag tittar in på FB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina rader och ja, men den här gången känns det som om vi på något sätt gråter ihop. Det måste vara en vändpunkt! kram

   Radera
 5. Min familj håller på just nu och packar ihop sovsäckar, kläder och hygienartiklar som ska till Korskyrkan här i Uppsala. Dom håller på med ett jättearbete här och vi bara måste hjälpa till.
  Det gör ont i hjärtat av all denna smärta! Men samtidigt så finns ljuset i medmänskligheten. Det tänker jag hålla fast vid, att vara medmänniska.

  Kram Hannis
  Ps, Tack för tipset om yogamattor.
  Har flera än jag använder så dom får åka med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Hannis vi är alla medmänniskor ❤️️ Kram och tack för dina ord

   Radera