lördag 26 september 2015

Annat får vänta


Tuff vecka med mycket på jobbet. Deadlines och många tankeprocesser bredvid varandra. Kvällarna helt inrutade och mannen borta. Och så vaknar vi sakta. Solen gläntar in genom gardinen och det är tyst. Stilla. Vi är överens. Allt vi hade tänkt göra hemma idag, det får vänta man måste ju fånga sin stund, sin dag, lite mer ibland.
   Vi packar ryggsäcken och tar på oss kängorna. Åker en bit. Vi har så många fina skogar runtomkring oss och naturreservat och Sverige är verkligen fantastiskt. Det är inte bara vackert, det är funktionellt. Iordninggjort på många ställen. Ser en helt fantastisk "lekpark" som känns lite vild och lite  tuff.
   Vi går lite upp och ner, stannar vid ett litet vindskydd och tänder brasan och kokar kaffet. Steker lite korv. Äter choklad och går tillbaka. Vi är så avslappnade när vi kommer tillbaka att vi lätt hade somnat om vi lagt oss. Sitter en stund på verandan istället. Dricker en smoothie på avocado, mango och kokosgrädde. Den är godast hittills. Och det känns som semestertider, det är så tyst. Jag är tacksam och nöjd. Jag fixar inte att strunta helt i städningen jämt, trivs bra när det är rent, men det får inte gå ut över måendet. Så valet idag kändes rätt. Och fint. Och dammet och tvätten - tja, de springer inte ifrån mig, som min mormor sa. Hoppas du har en fin dag och helg!

8 kommentarer:

 1. Just det här att komma ut är så viktigt och ger ny energi. Önskar att jag inte vore så känslig för det här med städning men mår bäst av ordning och reda hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också sån därför är det skönt att ändå släppa allt och bara gå ut!

   Radera
 2. Har just kommit hem efter en underbar dag i svampskogen. Helt fantastiskt. Där mår jag sååå bra. Och det där med städning har jag absolut inga problem att strunta i ;)
  Carina

  SvaraRadera
 3. Själv är jag alldeles för bra på att strunta i städningen så i går, medan du var i skogen, flängde jag runt och putsade fönster och städade hej vilt! Fast du gjorde rätt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite svårt med det, växte upp med en bohemisk mamma som var lite rörig, tror mitt behov av ordning formades där ;) Ja det blev helrätt! Kram

   Radera
 4. Underbart!
  Att släppa annat och bara ge sig ut och njuta lite.
  Det gör jag idag, sticker till Stockholm och pussar på familjen.
  Allt annat får vänta.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Hannis! Tror vi skrev hos varandra precis samtidigt ;) Ha det fint i storstan! Kram

   Radera