tisdag 8 september 2015

Gomukhasana

Jag håller i mina händer i gomukhasana. Men upptäcker att jag håller dem framför kroppen. Så jag flyttar runt mina armar som om de vore hur flexibla som helst. Framför kroppen, bakom kroppen. Den högra armen som jag jobbar med att få upp, den glider upp längs ryggen. Så vaknar jag med ett ryck. Jag ligger lite lätt däckad i mitt sovrum och önskar jag var ute mitt i solskenet. Är förkyld och skrovlig. Längtar mig blå efter att yoga. Och när jag inte kan det när jag är sjuk så drömmer jag alltid att jag gör det. Jag drömmer väldigt ofta att jag gör asanas som jag inte får till när jag är vaken. Jag berättade det för min lärare en gång och skrattade när jag sa det. Han log och sa med allvarlig röst - that is very good! First you dream it, then you do it. Och det har jag tagit fasta på. Men jag kan inte styra vad jag ska drömma om för positioner, de uppträder bara i min kropp i alla möjliga tänkbara scenarios. Förr kunde drömmarna vara väldigt rikt broderade. Nu drömmer jag bara om just den yogarörelsen som jag liksom får till mig. Det är så fint på något vis. Som om jag peppar mig själv, från mig själv. I drömmen som jag vaknade av tidigt i morse när dimman steg ur ängen så höll jag mina händer om handlederna. Det har ännu inte hänt när jag yogar. Men snart så kanske jag är där :)

Drömmer du om din yoga? Eller om andra aktiviteter?

Bilden är på min man som gör gomukhasana, ur min bok En aning om yoga

6 kommentarer:

 1. Men vad häftigt att drömma om yogapositioner, det har jag aldrig gjort. Jag tror att det är ett kanonbra tecken:-)., Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst måste det vara det?! :) Kram!

   Radera
 2. Härligt! Jag vill också drömma yogapositioner och sen "do it". Kram och krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju just det där med "do it" haha! Kram och tack!

   Radera
 3. Jag drömmer om att jag galopperar igen, på en häst, längs en skogsväg i regn.
  Den är återkommande. Kanske för att jag längtar så mycket efter det.
  Den där frihetskänslan.

  Jag är övertygad om att vi via våra drömmar på ett sätt stärker oss.
  Den där känslan när man vaknar i behaglighet för att drömmen har varit vägledande,
  den är bra att spara=))

  Och tack för dina varma ord på blogg och instagram!
  Dom betyder mycket för mig / Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter verkligen som frihet. Ja vissa drömmar är vägledande som jag ser det, andra är mer som en slags "tvätt" av tankar och trassel och helt utan mening.
   Tack själv för allt du delar! Kramar

   Radera