fredag 16 januari 2015

Jag pausar mig

Jag är liksom off season, pausad i mig själv. Anstränger mig, men det är som att gå i ett kärr. Fötterna lyfter inte. Jag drar och drar, och så rasar stöveln ner i träsket. Bildligt talat. Och jag får tassa hem på i strumporna och bli helt blöt och kall. För så känns det just idag med allt runt mig. Jag vill så mycket. För mycket ibland. Vaknar klockan 03.30 och det rusar i huvudet av tankar. Som jag inte vill tänka. Och speciellt inte då. Jag drar ned andningen men den där skallen den snurrar. Efter några timmar somnar jag om och vaknar som drogad. Trött. Och jag sätter allt på paus idag. Jag låter bli allt som handlar om yoga och meditation för jag förmår mig inte. Och ahimsa, icke-våld, måste gälla mig själv också. För just nu känns det så.
   Halkar ut och tar in en halvblöt tidning. Det är stormvarning ute och is överallt. Det går inte att gå. Möter en granne vars hund far hit och dit på isen. Vinden dånar. Det mörknar och kastanjens grenar ser ut som de ska gå av när som helst när de vinklas i alla möjliga väderstreck.
   Jag är ledig. Jag har inget bokat och det stör mig nästan. Det som brukar vara så skönt. Som om jag kastar bort en dag. Kastar bort på att vara less och omotiverad. Jag använder allt jag kan och som jag har men idag vill det sig inte. Så jag pausar mig.
   Bakar bröd. Tänker att jag borde åka och köpa mig ett par inneskor för träning. Vill inte trängas med människor, vill inte. Fast jag vill. Avigsidan utåt idag helt enkelt. Tröstar mig med bovetegröt med dadlar och torkade fikon. Ett glas mandelmjölk. Svart kaffe. En stor kopp. Trösten för stunden. Resten blir paus. Hoppas din fredag är bättre än min! Önskar er alla en helg i mjukhetens tecken.

10 kommentarer:

 1. Jag är hemma och vabbar idag och har samma känsla och samma storm som dånar utanför fönstret. Hunden ligger på min yogaullmatta och vill inte gå ut och jag känner mig seg och omotiverad... Trevlig helg till dig med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asch, det är som det är och vinden dånar verkligen. Gick en kort promenad men blev rädd att jag skulle bryta benet! Kram och låt oss hoppas att allt vänder NU!

   Radera
 2. jag tror att jag har en sån där fredag jag oxå, lite på halvfart och man tänker att man kastar bort en dag men egentligen tar man kanske bara hand om sig själv vilket är det viktigaste vad vet jag. jag känner mig oxå drogad i dag, efter knackig sömn men jag försöker att vara snäll och förlåtande och mysa istället.
  och sen tänker jag att varför ska du köpa ett par inneskor om du inte vill träna inomhus med andra människor? köp ett par uteskor och broddar istället och stick ut och klättra i skogen. spring en kortis, gå sakta, krama ett träd och känn på grön mossa. det skulle jag ha gjort.... varför gör jag inte det kom jag just på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vi kanske är många som har det så? Ja jag behöver också vara lite mer förlåtande mot mig själv.
   Inneskorna ja, jag ska träna med min man på ett litet gym som Kanotföreningen har, alltså kommer det bara att vara vi där. Har en del rehabövningar för min höft och dessutom vill jag ro lite i roddmaskinen för axlarna. Men du har rätt, jag vill ju vara ute, klättra vore härligt nu när du säger det! Broddar... herregud känns som jag är 100 år men jag är väl bara larvig antar jag. Kram på dig!

   Radera
  2. Äsch, broddar har ju alla coola människor (jag t ex :-D )

   Radera
 3. Jag vill bara ge dig en stor uppmuntrande kram idag! <3
  Och jag hoppas att din lördag blir bättre. :-)

  SvaraRadera
 4. Haft liknande dagar i januari. Ahimsa ❤️
  Kram!

  SvaraRadera