söndag 11 januari 2015

Antirynkkräm?!

Jag vet inte hur många erbjudanden jag fått om antirynkkräm den senaste tiden. Det spammar hela min mail. Och på FB rullar det fram erbjudanden i aldrig sinande ström. Jag har aldrig klickat på något sådant, aldrig beställt eller ens varit intresserad. Så parametern för det hela måste vara min ålder. Nej tack! Jag vill inte ha dem. Jag är helt tillfreds med mina oljor som jag använder till ansikte och kropp. Jag gillar rynkor även om det är svårt ibland att hantera strecken som dyker upp i mitt ansikte. Inombords är jag intakt och där rynkas det inte :) Men visst kan det vara svårt att se ålderstecknen i sin kropp, för de finns där. Huden lite mindre spänstig, rynkorna i ansiktet och på halsen. Jag älskar rynkor på andra, har haft lite svårt att se dem på mig själv. Samtidigt berättar de historien om mig, jag tror nämligen att det syns i våra ansikten hur vi levt, vad vi tagit upp till ytan och vad vi förträngt. Säkert har hudens elasticitet med vår dosha att göra också.
   Jag fyller 60 år i år och det är något som låter helt obegripligt på ett plan för mig. För de flesta jag är med, på jobbet, i bloggar och på andra ställen är ungefär 20 år yngre än mig. Jag har några få jämnåriga vänner. Men vad är ålder egentligen? En siffra? Eller som Sean Connery uttrycker det It's a state of mind. Och som jag predikat det synsättet, att det inte har något att göra med något. Men faktum kvarstår, jag åldras som alla andra och det är något jag måste förhålla mig till. För jag måste ha levt mer än halva mitt liv och det är än viktigare att veta vad jag vill fokusera på nu när jag äger min egen tid igen. Nu när barnen är stora och mannen och jag "kan göra vad vi vill". Men där tiden samtidigt krymper. Om ni förstår hur jag menar? Jag måste också säga att jag känner av en annan energi i mig, det hänger ihop med åldern. Att ha levt längre än andra gör också att jag har mer erfarenhet, något som man nästan inte får säga högt för då är det alltid någon som säger att det inte hänger ihop. Men jag tror att klokheten kommer med åldern, OM jag förvaltat mina tidigare år på ett bra sätt. Och då menar jag hur jag hanterat det som hänt mig, inte om jag varit framgångsrik (vad nu det är...).
   Jag har alltid gillat att fylla år, fira stort och med kalas. Nu känns det stora firandet passerat och jag har under förra året funderat väldigt mycket på ålder. Och på vad jag vill göra. Jag har så mycket jag vill. Jag känner mig modigare och modigare. Och jag kommer helt och fullt att kliva in i Vata och mitt behov av rutiner på mat och sömn kommer att bli större eftersom jag redan är dominant där.  Men i morse när jag låg och funderade in min vakenhet i kroppen så kände jag att jag är äntligen i fas med att jag ska fylla jämt och kliva in i den tredje åldern. Jag är där jag är. Och det är ok. Det är faktiskt mer än ok, det är riktigt bra. Men det har tagit sin tid att landa i det faktiskt. Hur känner du för din ålder?

17 kommentarer:

 1. Visst är det frustrerande med riktad reklam man inte vill ha! Själv får jag titt som tätt reklam/spam om bantningsmetoder och viktnedgång. Det känns som ett hån iom att jag i mer än halva mitt liv kämpat med min kropp och inställningen till den (efter allvarlig anorexi i tonåren).

  Ålder... Jag känner mig ofta gammal, som om jag har levt mitt liv. Samtidigt som jag behöver finnas ett tag till, tills mina barn har vuxit upp. Åldersnojjig, ja, kanske, men åldern berättar bara hur lång tid vi har levt. Inte hur många år vi har kvar och heller inte vad vi har gjort av de dagar vi har fått. Kanske tar jag vara på dagen bättre nu än förr. Lever mer här och nu. Väljer mina strider och vad jag ska oroa mig och bli upprörd över. Lämnar resten därhän. Jag blir inte lycklig av den negativa energi som missnöje och ilska för med sig...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja åldern berättar hur länge vi levt, det var liksom min poäng :) För när man fyller 60 vet man med säkerhet att man i alla fall har levt mer än sitt halva liv även om jag inte vet när jag dör så lär jag inte bli 120 år... Det känns helt klart annorlunda än att fylla 40, då man förmodligen har mer framför sig.
   Skönt att du väljer dina strider, det finns allt att vinna där. Ingen blir lycklig av missnöje och ilska tror jag. Kram och tack för dina ord°

   Radera
 2. Annika, jag är exakt tio år yngre än vad du är. Jag fyller femtio i juni. Gick här och tänkte att det ingenting gör i ena stunden och I andra " fan jag är gammal"! Jag har redan fått de där jäkla erbjudandena om antirynk behandlingar ungefär i tio års tid. I Italien åldras man innan ;) Fast jag känner min som en tjugoåring emellanåt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen precis så är det för mig. Det är ingenting kontra, det är jättegammalt :) Jag känner mig som 17 väldigt ofta inuti, men faktum kvarstår. Kram!

   Radera
 3. Jag är 41 ( tänk att jag riktigt måste räkna för att komma fram till det ) och trivs med det. Har inte haft någon ålderskris överhuvudtaget ännu. Tycker bara att det är så skönt med livserfarenhet som skalar bort så mycket onödigt. Nånstans oroar det mig att jag inte krisat eller krisar, tanker att det kommer så mycket hårdare sen. Eller hur funkar det egentligen ? Jag fick barn rätt tidigt så I år är året då båda mina barn är myndiga. Det krisar jag inte heller för eftersom jag aldrig varit någon hemma mamma på det sättet. När jag skriver det här nu blir jag ännu oroligare för att det ska slå hart sen...Rynkor har jag lite grann och har tänkt att jag ska läsa Karins bok (inte fått beställt den ännu). Jag är nöjd helt enkelt. Du Annika är så fin på alla bilder jag sett av dig, spelar ingen roll om du är 20 eller 60 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har älskat att fylla 30,40,50 men den här gången har det känts helt annorlunda. Har pratat med en del som fyllt 60 och de har tänkt och känt som jag. Jag vet inte om det här är en ålderskris, men det kanske man ska beteckna det som... Hursomhelst har jag tänkt väldigt mycket på döden, hur länge jag kommer att leva osv, för att det verkligen har gått upp för mig att jag också är dödlig :) Man vet ju det, men när det verkligen sjunker in.
   Tack Marica för dina snälla ord, och nej, på många plan spelar det verkligen ingen roll, men på ett plan gör det det. För mig. Och jag är i fas med det nu. Kram!

   Radera
 4. Jag är beredd att hålla med Sean Connery, alla gånger! Känns bara tydligare så ju fler år som läggs till. Jag krisade rejält vi 30 och har ingen lust att göra om det... tror ju faktiskt att det inte kommer fler gånger hellre. Yogan, meditationen och livsmedvetenheten sätter stopp för det - det tror jag! Känner att jag bara blir mer rakryggad för varje dag nu, det är en välsignelse.

  Tycker du är fantastiskt vacker och när jag träffade dej så omslöts jag på en gång av din varma energi - och det om nåt har ingen ålder!

  Rynkpower är nästa girlpower :D

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Nina, tack för dina snälla ord och kanske är det så att rynkpower är nästa svarta! Kram

   Radera
 5. Jag tycker nästan det blir bättre för varje år, kanske konstigt att säga så. Jag tyckte det var jobbigt att vara yngre, med ålder kommer lugn och en känsla av stabilitet och att man inte bryr sig så mycket om saker som var mycket större förut. Jag hoppas på mer av sånt med åren :-) och du ger mig verkligen inspiration, jag vill vara som du när jag blir 60. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också känt så. Tills nu... Men det har också varit något att hantera. Och du, tack, jag blir jätteglad för dina ord! Kramar!

   Radera
 6. Jag är 40 och tänker ibland lite på det samtidigt som jag tycker jag har gjort massor och känner mig ung i sinnet. Åldern säger inte så mycket om oss ändå tänker jag då jag tycker det finns 20 åringar som kanske borde "leva ut mer" och att jag är mer intresserade aktiv och ung i sinnet. Hittar inga bra ord att beskriva men att jag tycker att åldern inte säger så mycket utan det är mer hur man är .. vad man gör och hur man trivs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst, hur man är och vad man gör. Men som sagt, faktum kvarstår, jag åldras. Och det är först nu som det känns. När jag var 40 kände jag mig oövervinnerlig :) Kram och tack för dina ord!

   Radera
 7. Sean har rätt, vi är nästan jämngamla du och jag. När jag tänker tillbaka så tycker jag att allt var svårare förr. Jag kan göra saker med kropp nu som jag inte kunde som 18-åring. Jag umgås bara med folk som är 15-25 år yngre. Häromdagen blev jag fotograferad för ett ärr jag fått i ansiktet. en närbild, Jag tittade på den och funderade över vem f.. det var. Jag kände inte igen schnubben :) Kanske borde ha smort mig någongång i livet. Men det är inget jag tänker på, känslan jag har är att jag är ung och stark och att det är nu som livet börjar. Allt hittills har bara varit krångel och besvärligheter. Nu finns det hur mycket möjligheter som helst och kroppen tål och tar emot yogan och kultiverar sinnet också. Jag är snart inne i inkontinensåldern. Tydligen så går det en linje vid 63 år. Då får man reklam om dessa produkter enligt en bekant. På yogisar tjänar de dock inga pengar. Har du fått några blöjförslag än?
  Robert K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Robert, om jag har! Inkontinensskydd är en miljardbransch! Och som du säger där tjänar de inga pengar på yogisar, för det är också något man håller i trim, sitt inre. Och jag känner som du, jag hoppar till ibland när jag ser mig själv på bild, herregud, är det sådär jag ser ut nu? Samtidigt är det mycket som försvunnit av problem och trassel. Tack för dina ord!

   Radera
 8. Som du vet har jag också tänkt på ålder (tankeöverföring). Speciellt när min man och jag var på hockey häromdagen och jag har liksom svårt att placera oss i ålder när man ser andra. Jag känner mig ung men ändå åren går och jag vill acceptera ålder och rynkor och inte bekämpa det som är oundvikligt och även vackert. Jag tror också absolut att man blir klokare med åren! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, vi är välsynkroniserade :) Ja precis som du skriver så känner jag. Svårt att placera mig, känner mig väldigt ung emellanåt samtidigt vill jag välkomna det som händer i kroppen. Och skönt att höra, vi blir bara klokare nu! Kram!

   Radera
 9. Ekologisk hudvård ,använder traditionell grekisk visdom och blandar det bästa av vad naturen.
  http://shop.adoniaorganics.se/

  SvaraRadera