söndag 25 januari 2015

Läääänge

Rörelse för hela slanten. På olika vis. Hela dagen. Jag gör mjuk mjuk yoga. Avslutar med benen mot väggen läääänge. Jag sitter i squat läääänge. Jag sätter mig med ryggen mot en dörr så att ryggen är spikrak och så jobbar jag på tyngden i fötterna. Att ta den längre fram. Tätare ihop med fötterna.
   Det är stilla och vintervackert ute. Vi går en låååång promenad och när vi kommer hem bryter solen igenom och det blir vykortsvackert. Vi äter jägarsmörgåsar (fröknäcke med kalla egengjorda hamburgare på, stark senap och mycket smör) och dricker kaffe på verandan. Utomhus. Vi sitter läääänge. Vår plan var att åka in till lill-gymmet för lite rehabträningar men det vore nästan brottsligt att vara inomhus idag när vi är lediga. Vi sätter på oss längdskidorna istället och tar en tur i spåret som grannen nyss plogat upp. Jag glider fint. Tre varv, sedan börjar ljumsken svida så jag går hem igen. Står mot husväggen i solen och det är bara ljuvligt. Det känns som våren vilar i himlen och vi har den bästa av vinterdagar, det är värt så mycket. Hoppas din söndag också varit fin och att du fått tid att göra saker lääänge. Har du haft det bra?

12 kommentarer:

 1. Njöt också ute idag, ävenom solen inte sprack igenom hos oss. Söndagarna är heliga, så också idag. Prio ett att bara ute, oavsett vad. Andas och titta på himlen. Upplevde också en första aning vår, underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt det där, men när vårluften smyger in i det andra, härligt att dra ner i lungorna! kram

   Radera
 2. Tackar som frågar, javisst har jag haft det bra! Som vanligt morgonyoga, sedan pulkaåkning/lekplatsbesök med barnen, våffellunch, 1 mil på längdskidor (första gången sedan jag fick barn 2009 - bor man 2 min från ett helt OK 5-km-spår finns det ingen ursäkt) och därefter någon km till med 5-åringen som fick skidor i julklapp. Inte vad jag "borde" (stod styrketräning på mitt program också), men vad själen kände för och för ovanlighetens skull också gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att lyssna inåt men ändå få röra sig fysiskt!

   Radera
 3. Har haft det bra. Efter en väldigt social och aktiv vecka var det skönt att bara vara hemma ( och har iofs varit aktiv hemma med saker). Jätteskönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att bara vara ibland. Det behövs!

   Radera
 4. Åh det låter hääärligt! :-)
  VI hade också en fin dag. Sol, blå himmel och massa snö.
  Är så glad att W hann åka pulka och leka i snön igår för idag spöregnar det och är grått och trist. Tvära kast minsann!
  Ha en fin måndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det :) Hääääärligt för er också! kram och tack!

   Radera
 5. Åhh det låter så härligt! Själv är jag så trött efter att 17-åringen hade fest hemma hos oss och jag kom i säng alldeles för sent. Men jag har provat mina längdskidor underbart och nu vräker det ner ännu mer snö.. Förra inlägget om skrivarkursen låter så härligt, ska bli kul att höra om. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det kan ta på krafterna när tonåringarna festar :) Javisst låter det härligt med skrivarkursen? Och ja, här vräker snön ner, så tacksam för den stilla helgen. Kram

   Radera
 6. Njutningsläsning Annika! Underbar söndag!
  För egen del så laddade mitt system på med välmående på full volym. Hur vet jag inte riktigt, kanske för att jag vill..? Älskar klarheten för då ser jag allt gott jag har och alla möjligheter framför mig. Kram!

  SvaraRadera