tisdag 20 januari 2015

This is what a yogi looks like

Allt eller inget. Hur lätt är det inte att tänka så i sin yogaträning? Kanske i mycket av det vi företar oss. Att om jag inte klarar, hinner eller orkar "allt" så är det ingen idé?
  Igår startade mina yogagrupper för terminen. De var lite justerade, lite lågmälda och trötta. En hade cyklat omkull på isen, trots hjälm hade det uppstått en hjärnskakning. En hade halkat och brutit ena underarmsbenet. Och så räckan av onda ryggar, bihåleinflammation och allmän trötthet. Klagade de? Nej. Stönade och suckade de? Nej. De kom dit, redovisade sina problem och så yogade allihopa. ALLIHOPA. Utifrån sina förutsättningar. Allt eller inget-perspektivet fanns helt enkelt inte.
   Efteråt. Lite rakare ryggar, lite mer glimt i ögonen. Kropparna varma och kanske svettiga men ändå. Fokus. Djupandning. Och det  är precis så här det är. This is what a yogi looks like-kampanjen eller min egen hashtag #yogaforordinarypeople kunde inte sagt det bättre. Att det är så en yogi ser ut. Alltså hursomhelst. Den som arbetar med sitt inre. Och nej. Självklart har jag inga bilder på deras ansträngning, det går inte att ta. Bara några slags symbolbilder ibland. Innerligheten av det interna arbetet de gör och det fokus och djupandning de använder sig av - det är yoga för mig. Inte vad de gör. Inte exakt hur de gör. Utan att de gör. Att. Ingen flexibilitet som måste visas upp för att få ex antal likes. Bara att göra. Så enkelt. Så otroligt svårt i vår tid.

Jag bjuder på en trött morgonbild i min nya t-shirt, ostylad och icke-retuscherad. Bara trött under ögonen och rufsigt hår. Så ser också en yogi ut.

12 kommentarer:

 1. Vilken cool tröja. Ja det är yogabliss som passar alla. Precis som det ska vara. Kram

  SvaraRadera
 2. Gissar att de allra flesta yogis ser ut så, men det är inte så många bilder på dem på Instagram :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Jag kör påred min motvallskampanj :) Vi får se hur det går! Kram

   Radera
 3. Fina du! <3 Och en häftig tröja som jag också skulle vilja ha. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad fin du är!! Gillar den där t-shirten skarpt! Och jag blir så glad & varm i hjärtat av ditt inlägg, för jag känner igen mig! Kommer till en yogastund och gör allt jag kan för att möta mig själv just där jag är och njuter av den energi som finns i rummet eftersom de andra gör samma sak. Det värmer att känna in allas närvaro. Jag placerar mig ofta bak i ett hörn, skattar och gråter både inuti och utanpå när jag vet att jag hör mig själv därinne. Att ha lyssnat på sin kropp, att inte pressa utan respektera mig själv. Med allt som är jag, det som skaver här och där. /MariaMonika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Och ja precis det du beskriver stämmer för mig också. Varm kram

   Radera
 5. Det finns ett glädjebubbel över dina ord, sådär skönt ärligt. Och så gillar jag motrörelsen och inte minst #yogaforordinarypeople ♥♥♥
  Kramelikram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! ❤️️❤️️❤️️ Kram

   Radera