söndag 30 mars 2014

Saker som följer med andra saker

Kroppen är så skönt trött. Som den blir av trädgårdsarbete i ganska många timmar. Jag är inte van. Nu. Men jag blir. Det där att varje säsong liksom har sina delar av fysisk rörelse, det är något som jag tycker om. Faktiskt. Att skotta snö och hålla efter på vintern och sedan kratta, rensa,  ja allt det där andra när vi byter årstid, så skönt!  Efter alla vårstormar är gården fylld  med kvistar och grenar som dansat runt och sedan lagt sig till ro lite här och där. Jag tränar mina smärtsamma squats i yogan ibland, det vet ni, men när jag gör det i vardagen blir det lite extra. Att jag böjer benen med rak rygg och verkligen landar i  att gå hela vägen ned. Varje gång. Bästa träningen samtidigt som jag är ute. Saker som följer med andra saker. Helt naturligt.
   Det är exakt samma i yogan, vi gör något där vi stärker eller jobbar och så kommer effekten någon annanstans. Också. Saker som följer med andra saker.
   Igår fick jag ett oväntat telefonsamtal. En vän jag inte haft kontakt med på kanske 18 år ringde. Jag blev häpet glad. Och det var som att ta vid där vi slutade. Hur vår vänskap på något sätt legat där och väntat. Och hon ringde för att någon annan hade sett mig i tidningen. Saker som följer med andra saker. Hade aldrig föreställt mig att vissa "nyheter" kan spridas så snabbt! Hur vår vänskap ebbade ut då för länge sen kommer jag inte ihåg, bara att det var så otroligt roligt att prata igen. Hon hade också haft diskbråck. Hon hade också hittat till yogan. Bara det. Att vi liksom följts åt fast vi inte hörts av. Det är liksom - stort.
   Idag när mina muskler protesterar lite ska jag räfsa fint. Dricka kaffe i solen. Njuta av en oväntade värmen (+20 grader igår!) och bara ta emot. Det som kommer som ett resultat av andra saker. Ha en fin söndag där ute!

Bild på squat tagen av Dan Lindberg

6 kommentarer:

 1. Ja återigen. Livstrådarna som knyts ihop. Om det så är gammal vänskap eller årstidsväxlingar. Fint!
  Kramen!

  SvaraRadera
 2. Squat är väldigt lätt för mig men jag ser många som har svårt för den. Däremot har jag svårt för höftöppnande rörelser.. Jo vi har alla olika kroppar. Härligt med återupptäckt vänskap! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina fotleder är stela framåt, därför är squat så svår för mig. Men höfterna är öppna :) Ja det var härligt och märkligt! Kram

   Radera
 3. Vilken fin upplevelse med din vän! Det är så härligt befriande att tänka på livet så, att man kan mötas igen, när det är dags, liksom. Att man kan ta upp saker när livet är redo.

  SvaraRadera