torsdag 13 mars 2014

Femtusen gånger

Läser om ett tips som delats över femtusen gånger på FB. Någon som heter Mia Liljeberg och som arbetar på Effektiv kommunikation har skrivt om det. Jag ska testa! Någon annan som provat?
 "Hösnuva? Vill bara tips om det husmorsknep som botade min hösnuva - fick hösnuva när jag var 22 år gammal och från att ha tagit både ögondroppar näsdroppar och tabletter så tar jag nu inget alls efter att ha använt tallbarrsvatten. Läste tipset i en husmorsbok "ta några tallbarrspar och lägg i ett glas vatten och låt stå i en timme - drick sedan sakta vattnet".
 Jag låter vattnet stå över natten och dricker det på morgonen och har numera en tallbarrskvist i vatten under början av säsongen. Mediciner är ett minne blott på hösnuvefronten! Vet att det funkar på vissa pollenallergier men inte alla och är ju värt ett försök. Har frågat både läkare och apotekarier om effekten men de har inte velat uttala sig men nu när det finns tallbarrspray att köpa på apoteket så var man ju medveten om effekten. Hoppas det kan hjälpa er eller nån ni känner som är drabbad av pollenallergi då det verkligen är jobbiga symptom med snuva, trötthet etc. Självklart måste ni prova försiktigt i början för att se att ni tål tallbarr då ni redan har allergiska reaktioner mot naturen i kroppen. Jag sköljer av kvisten när jag tar in den då jag plockat tallbarr i parker etc och inte i skogen. Jag drack ett glas om dagen men lite mer de dagar jag spenderar mycket tid i gräset . Gör du detta år efter år så minskar symptomen tills de knappt märks och då har ju behovet av att dricka tallbarrsvatten försvunnit så då får man väl säga att det är botat?"


5 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Min man är allergiker och nu har jag mer och mer känt av mina ögon här i veckan det kliar och är grumligt.. Har haft så tidigare vårar också men inte direkt tänkt att det kan vara pollen. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska testa, hoppas det funkar oss alla! kram

   Radera
 2. Lustigt, det var det jag just läste om på FB innan jag klickade in här hos dig! :)
  Jag vill berätta att jag har mitt exemplar av din bok hemma!!! Jag är så glad, den ligger så skönt i handen och jag vet att det är guld i den! Jag är strax på väg ut och ska spara läsningstiden till imorgon. Men, bara lite i taget, vill låta allt sjunka in, smakas av.
  Ha det så gott kära Du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Hoppas du gillar det du läser! Kram kram

   Radera
 3. Waw, det ska jag be min man att prova, han är allergiker. tack för tips!

  SvaraRadera