söndag 9 mars 2014

Tar emot

När jag vaknar står solen högt och bara dånar ut sin värme. Jag dricker kaffe och läser tidningen innan jag gör yoga. Och jag är så stel. Ofattbart stel egentligen. Men nu för tiden vet jag att det är känslor som kan orsaka stelheten också. Att dessa de senaste underbara dagarna också satt sig i kroppen. Tar liksom ut sin rätt. När jag sitter på  mattan och känner hjärtat hamra i bröstet så känns det som det var tusen år sedan jag yogade och ändå är det bara någon dag. Och återigen vet jag att allt påverkar. Tar emot.


   Hela huset är fullt av färska blommor. Hela min studio har färska blommor, min mans fotostudio har färska blommor. Vilken rikedom. Jag ska njuta varje sekund tills de vissnar och känna att allt har sin tid. Nu är ändå nu och sen är sen. Att ha en dotter hemma en vecka är också en lyx jag inte är van vid. Vi har promenerat på stan, ätit brunch på en liten restaurang och bara pratat. Jag njuter av det också. Guldkorn i tillvaron. Tar emot.
   Ser en blåsippa och några blad från gullvivor på väg upp. Vägen dammar men snödropparna stretar fram under buskarna. Våren spränger sig in och det är efterlängtat. Tar emot.

13 kommentarer:

 1. Dina ord andas så mycket här&nu, jag tar emot ❤️

  SvaraRadera
 2. Åh så fina blommor du har fått. Så roligt!
  Hur lång tid har det tagit att göra boken, från start till mål?
  När du nämner din dotter, så undrar jag om hon också har fastnat för yogan?

  Njut nu av din framgång och av alla fina blomster.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det gör jag. I princip yogar hela familjen :) Bokprocessen tog cirka 1,5 år men då hade jag materialet att plocka ur.

   Radera
 3. Härligt med alla blommor & härligt att du kan njuta av att gå i mål med din bok. Jag lyssnade på dig i radion! Intressant och bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul! Tack och kram

   Radera
 4. Låter underbart! Jag har läst ut hela din bok nu, ville bara läsa vidare och vidare men ville samtidigt att den inte skulle ta slut. Jättefin var den verkligen, verkligen läsvärd i sin stillsamma ton. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta, dina ord lyfter hela min morgon! Stor kram

   Radera
 5. Jag ska beställa den. Vad kul att det blev en bok av det hela. Stort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är faktiskt fortfarande lite overkligt! Finns på adlibriso och bokus, eller också går du in under fliken Min bok! här uppe, där finns en widget shop.

   Radera
 6. Kan du lägga ut en länk till radioprogrammet du var med i?
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet du! Kommer här:

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=5800336

   Radera