tisdag 1 april 2014

Det kliar inte!

Det där med pollenallergi. Det där med placebo. Jag har druckit tallbarsvatten i två veckor, skrevom det här. Jag tar in en kvist som jag lägger i vatten över natten och dricker det sedan klunkvis på morgonen. För en vecka sedan slutade jag med mina allergitabletter. Och för några dagar sedan slutade jag med mina ögondroppar. Mina ögon brukar klia och vara jobbiga så här års och nu när våren rivstartade kändes det inte skönt att vakna på morgnarna. Näsan brukar rinna och klia konstant. Men det här tallbarrsvattnet, det fungerar. I stunden. På dagen. På kvällen. Jobbade i trädgården hela helgen. Och jag vet ju hur jag brukar bli, men jag tänkte inte ens på det på något konstigt vis. I söndags blev jag väldigt snuvig, sådär så jag fick snyta mig flera gånger och tänkte lite förstrött - så märkligt, med snuva nu. Och så kom jag på, det är ju säkert min allergi, MEN DET KLIAR INTE. Så otroligt skönt. Ju färre mediciner man behöver ju bättre är det eftersom allt som har en verkan också har en biverkan. Det är den enda medicin jag äter men jag vill inte egentligen så därför testar jag gärna husmorstips och annat.
   Har en bekant som är väldigt pollenallergisk. Tror ni han ville testa det här? Nej absolut inte. Han tyckte det var oansvarigt... Han pratade om placebo. Och vad är egentligen mer fantastiskt än placebo? Att kroppen kan läka sig själv bara man tror att något fungerar. Men riktigt så är det inte för mig. För jag är ofta väldigt skeptisk, trots att jag testar. Nu är vi några som har testat och det fungerar! Även för den som vanligtvis får jobbig hosta och trånga luftrör av sin pollenallergi. Är det för simpelt? Jag tycker det är helt fantastiskt. Våren dånar in och pollen yr och det kliar inte i min näsa eller mina ögon.

6 kommentarer:

 1. Hahahaa...människor är verkligen för festliga ibland. oansvarigt?!? bara ordvalet? Ibland förstår jag så lite..i min värld är allt som fungerar naturligt det allra allra bästa. och om man mår bättre för att man är positivt inställd till nåt så är det ju underbart. så är det alltid för mig. Livet blir som man uppfattar det i min värld. Det finns så otroligt många sätt att uppleva livets vändningar på. Att inte välja en positiv syn vore för mig katastrof. Bara som min kroppsvärk. Jag har valt att tro att den blir bra med hjälp av sjukgymnastik och meditationsstunder. Min doktor började mumla saker som att påväg mot fibromyalgi och ville ge mig en antideprissiv medicin, men jag valde att prova utan först. och det underbara är att jag blir lite lite bättre för varje dag som går..

  många kramar om. så glad för din skull. du kloka fina människa

  ~Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Vem är oansvarig? Åh du min vän, du kämpar på och tar dig framåt. Så glad att det går bättre, tror du inte att meditationen och andningen är delaktiga i det? Och många kramar tillbaka min fina!

   Radera
 2. Häftigt! Och vad skönt för dig! Igår såg jag på Fråga doktorn (ja, jag vet, lite pinsamt) och de berättade om en liknande grej. Man ska ut och plocka de små granskotten nu, lägga i en burk och fylla på med honung. Låt stå på fönsterbrädet och efter tre veckor silar man och har honungen som fullt fungerande hostmedicin resten av året, i te eller en sked som det är. Jag är jättesugen på att testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så lustigt, det var det en person som pratade om på min yoga igår! Hon sa däremot att det skulle stå med socker och så blir det en slags sirap mot just hosta! Ja eller hur, jag ska nog göra en kur. Vem vet till slut kanske man har ett litet örtapotek hemma :)

   Radera
 3. Ja verkligen fantastiskt! :-) Jag borde verkligen plocka några kvistar jag med för någon gång maj/juni brukar mina besvär starta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen värt att testa förutsatt att man tål tallbarr :)

   Radera