fredag 21 mars 2014

Från det ena till det andra

Jag gråter inte ut. Jag vaknar inte pånyttfödd. Har ett våldsamt stretande och motsträvigt yogapass i kvällningen och sedan väntar jag bara. Kan inte beskriva det annorlunda. Och det är som ett skifte i mig när morgonen kommer. Fortfarande trött. Men inte less. Fortfarande lite seg men ändå på väg. Åker in till Stillastund och har lektioner i medveten andning. Och där. Och då. Så lossnar allt i mötet med nya människor. På sätt och vis är det mitt bränsle. Att träffa nya människor som vill vidare i sina liv. Som inser att en ytlig andning behöver bli djup. Som inser att de behöver andra verktyg. Några timmar senare med andning, rörelser och samtal så möter jag en ung yogatjej som kontaktat mig via min blogg och det är så inspirerande att prata med en ung människa som redan hunnit yoga länge. Hennes kloka tankar och hennes längtan bort från ytan. För den finns ju i yogavärlden också. Vi  behöver ta stöd av varandra, vi som upplever ungefär samma saker.


   Det är med ljus och värme inombords som jag handlar och kör hemåt. All snö som fanns här i trädgården i förrgår är borta och nu stormar vindarna runt knuten och solen visar sig i en försiktig glimt innan den tippar ner bland granarna. Nog är det skönt att känna vändningen även om den kom utan dramatik den här gången? Inget är exakt som tidigare och ändå precis lika. Från det ena till det andra. Om du förstår?! Trevlig helg!

De två översta bilderna tog jag i förrgår och den nedersta nu när jag kom hem. Som två helt olika årstider och som ett slags yttre tecken på hur snabbt allt kan vända :)

12 kommentarer:

 1. Vackra bilder! Vackra ord! Och ja, det vänder. Livet är förunderligt. Utmaningar följs av ren glädje.
  Trevlig helg kära du! :-)

  SvaraRadera
 2. Milstolparna. Skiftningarna. Vändplatserna.
  Kram och värme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det ju. Kram och tack!

   Radera
 3. Precis så är det. Allt är till synes detsamma, men ändå helt annorlunda. Märkligt och lite magiskt. Efter att ha lyssnat på din radiointervju provar jag att andas som du föreskriver. Och inser hur lätt jag har att hitta den där punkten du talar om, och samtidigt hur mycket jag slarvar med min andning. Tack för det!
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir! Härligt! kram

   Radera
 4. jag förstår! känns som om det är så väldigt mycket förändring i luften...
  kramar till dig fina du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så känns det verkligen. Kram!

   Radera
 5. Vill tacka dig för Örebro-tipsen du gav! Har tillbringat en dag i matens tecken i din stad och ätit fantastiskt, först på Rosengrens skafferi och sen på Karishma, underbart! Vilken fin stad Örebro är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så bra att ni gillade det. Karishma är min favorit :) Ja det är nog ganska fint här. Kram

   Radera