torsdag 27 mars 2014

Jag får vara besvärlig

Det var det där med att stå upp för sig själv. I alla lägen. Jag har inte svårt att stå upp för andra. Men lite svårare för egen del. Faktiskt. Även om jag är en debattglad människa som inte har svårt för att vara rak så har jag en svaghet. Att stå upp för mig. Att göra det och samtidigt veta att det inte alltid blir som jag vill, det är för min personliga del, lite av ett dilemma. Nog vill jag bestämma också. Lite. Eller helst mycket. Jag vet vilken personlighet jag har. Jag vet att jag kan vara helt orädd i vissa sammanhang och har inte svårt för att säga något när alla är tysta. Det är som det pockar på inifrån, även om hjärtat bultar och jag blir varm i huvudet. Men då handlar det aldrig om mig själv. Men om andra.
   Jag har blivit intervjuad av flera olika tidningar och journalister om min bok. Jag är så glad över det. Så tacksam. Men jag kan ju faktiskt inte bestämma vad de ska skriva, hur gärna jag än vill! Jag kan bara läsa om mig själv och häpna. Igår hade jag en diskussion med min ena dotter om det här. Jag sa att jag känner mig så besvärlig och vill inte krångla mer angående en artikel. Då säger hon, barnet jag burit under mitt hjärta, - Men mamma, du får vara precis hur besvärlig du vill! Även om inte allt blir som du vill. Och där kommer pilen in i hjärtat. På ett bra sätt. Jag får vara hur besvärlig jag vill! Faktiskt. Och besvärlig i det här sammanhanget handlade om några rader jag var väldigt obekväm med. Om yogan. För när det kommer till yogan har jag ett vidöppet hjärta, som min man säger. Jag kan ta det personligt ibland när någon säger något om yogan som känns nedvärderande. Ja jag vet. Jag är mig själv. Jag är inte yoga. Men den är fundamental i mitt liv. Men även det jag säger vill jag självklart inte att det ska bli fel runt.
   Och att min dotter kan stödja mig, som jag gjort med henne och att jag känner att vissa saker har landat och växt upp till självklarheter i henne fast jag själv har dolt dem i mig. Det är som att öppna en pandoras ask. Det finns många lager och nivåer. Hemligheter som blir till självklarheter. Jag vågade maila journalisten och fick svar. Även om hon ändrade en del saker så ändrade hon inte allt. Och jag får vara nöjd med att ha tagit ett steg för mig själv. Och yogan :)

16 kommentarer:

 1. Heja dig Annika! :-) Och vad fint med din dotters stöd. För ja, man får vara besvärlig när det är något som inte känns bra för en själv. Och vågar man säga ifrån en gång så vågar man mer nästa gång också.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis. Jag måste träna mig. Och underbart när barnen ger tillbaka det man själv försökt för afram. Kram!

   Radera
 2. Super!
  Kram och you go girl, som jag lite uttröttande säger jämt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna säga det hundra gånger till :) Kram!

   Radera
 3. Bra. Man ska kämpa för de man tror på. Härligt när man hör hur kloka ens barn är.
  Stor kram från en krigare till en annan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är underbart för oss krigare :) Kram!

   Radera
 4. Det finns situationer när man INTE sagt det man tycker eller håller som en sanning och det svider värre efteråt än om man sagt "för mycket" tycker jag. Jag har stått med båda sorters "skammens rosor" och föredrar att stå upp för min sak. Kriga lite. Fortsätt med det du.
  Ha en solig fredag! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fungerar nog ganska lika du och jag. Och ja krigare det är vad vi är :) Solen dånar här, hoppas den gör det hos dig också! kram

   Radera
 5. Åh så sant och bra. Och vilken klok dotter:) Ja, man får faktiskt var besvärligt och ställa krav, och se det är något av det jobbigaste jag vet. För andra går rätt bra, men inte för mig själv. Tycker man inte att man är värd det, eller vad är det som är problemet, undrar jag. Bättre har det blivit med åren, men det är fortfarande en bit kvar. BRA att du tog striden och sant att ibland får man nöja sig, men med vetskapen att man i alla fall försökte. Heja!
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Och när reportaget väl kom idag så blev det fint. Hon strök det jag önskade och formulerade om. Sedan förstår jag självklart att man inte kan diktera vad någon annan ska skriva och uppfatta. Låt oss stå upp mer för oss själva! Och ja, dottern är klok :)

   Radera
 6. I vilken tidning är reportaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I tidningen Latte som är en del av lördagstidningen i Nerikes Allehanda

   Radera