måndag 17 mars 2014

Längtar


Vaknar till en vit morgon. Snö och kalla vindar. Hoppas vårblommorna stannar kvar och inte växer upp just nu. Fjolårslöv snurrar runt runt och jag längtar. Jag längtar efter mina lärare. Jag längtar efter utmaningar i min yoga. Jag längtar efter kloka ögon och erfarenhet att luta sig mot. Jag längtar efter att tiden på sätt och vis ska gå snabbt tills jag träffar dem igen. Idag är min yoga på sparlåga och jag känner i hela mig hur mycket jag behöver min lärare. Ja jo, den inre lärare har vi ju. Men ibland behöver man någon som ser. Som faktiskt ser vad man gör. Det går inte att observera sig själv. Man kan ibland tänka och tro hur mycket som helst kring sin yoga, men det kanske inte riktigt stämmer. Fast man tror det. Vägledning behövs. Jag är säker när det gäller mig. Tills jag ser dem igen bjuder jag på ett litet klipp från Emma Balnaves graciösa tolkning av Shadow Yoga. Jag gör en del av det hon gör i min serie. Visst ser det enkelt ut? Poetiskt?


www.shadowyoga.com
 

10 kommentarer:

 1. Hur gör du när du gör ett yogapass hemma, har du bestämt passet från början eller är det något som kommer efterhand? Jag kör än så länge bara efter en cd, känns svårt att få till något i egen regi. I morgon träffar jag min lärare och min lilla grupp igen, ser fram emot det som vanligt. Vad har du för åsikt om medicinsk yoga?

  Nu ska vi till bibblan.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag gör jag 20-30 minuter på morgonen och på kvällen också. Jag har fått en serie från min lärare. Den skall jag göra på kvällen. På morgonen har jag en annan serie som jag gör. Ibland gör jag något annat.
   Medicinsk yoga har jag aldrig utövat själv men vet flera som gjort/gör det med gott resultat.
   Ha en fin dag du också!

   Radera
 2. Vackert att se på och ja, hon får det att se så enkelt ut. Det får mig att vilja ställa mig på min matta och göra likadant. :-)
  Hoppas att du får träffa dina lärare snart igen.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte förrän i sommar :) Ja allt hon gör ser enkelt ut för att hon till fullo förflyttar sig med sin energi. Kram

   Radera
 3. Så vackert, jag blir alldeles mjuk inombords <3

  SvaraRadera
 4. Åhh så vackert!!!Blir helt tagen. Så konstnärligt.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis Lotta, servar du rätt i. Kram

   Radera