fredag 27 december 2013

Hur jag än vrider och vänder

Jag reste till Indien för min första pancha karma sommaren 2011. När jag kom tillbaka var jag förändrad i grunden med  funderingar på att lägga ner bloggen. Den kändes inte tillräcklig helt enkelt. Samtidigt kände jag mig tveksam till att egentligen blogga alls. Med kroppen och själen så genomlysta från min resa visste jag inte riktigt vad jag ville. Vankelmodig. Tänkte på allt och ingenting av det jag ville förmedla. Svårt att samla ihop allt jag ville. Men istället gjorde jag som jag ofta gjort i mitt liv, jag gjorde mer. Skaffade en blogg till. När jag gör något så  går jag verkligen all in på det jag väljer. Det blir helt enkelt mer i de flesta fall. Vad det än handlar om. i mitt liv. I annikas andetag har jag framför allt skrivit om det i tillvaron som inte är yoga. Kort och gott. Men som till slut ändå blir yoga. Hur jag än vrider och vänder på det. Livet jag lever. Sömnen jag sover och maten jag äter. Den Medvetna Andningen som jag hittat till och som är en breddning av min kunskap kring yogans andetag. Den har jag sorterat in under lillasysterbloggen. Men nu börjar jag mer och mer tänka på att jag faktiskt är en. En sammansatt människa av många olika delar. Men en. Jag behöver ingen separat blogg för det. Jag är ju jag rakt igenom. Kanske låter lite knasigt men jag har nog delat upp mig eller hur jag ska beskriva det. Och jag väljer så här i årets sista darrande dagar att lägga ner annikas andetag och samla ihop mig helt och fullt här. Att skriva om allt som jag vill skriva om. Inga begränsningar. Inga inramningar. Men med yogan som mitt nav. Mitt roder. Min kompass. Min pannlampa. Så får det andra följa med. Också. Vill nte lägga ner den här, min första och liksom "riktiga" blogg. Den lever vidare. Lite breddad och kanske lite mer mångfacetterad. Det är vad som kommer att ske här nästa år. Jag visar mig fullt ut. 1+1=1. Inget märkvärdigt. Mitt sammansatta jag. I led med det har jag uppdaterat min presentation av mig här i bloggen, den finns under rubriken Varför och vem är jag? Allt i ledet i att bli mer synlig, lite mer jag. Jag hoppas du fortsätter följa mig på min sammansatta väg.

8 kommentarer:

 1. Annika!
  Jag följer dig vart du än skriver :) Och lite skönt att du ska ha en blogg bara. och du Hanuman är sååå snyggt typsnitt!!!
  Kramar
  M

  SvaraRadera
 2. Här sitter jag och slappar med yogi-te och Snatam Kaur i lurarna och jag följer dig oavsett blogg, tycker att du är så varm och klok. Godnatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara du. Hoppas du sov gott!

   Radera
 3. Jag älskar när man ser människors alla delar, det är ju det som gör allt så spännande. Gott som ont, bra och dåligt, mångfacetterat, såna är vi ju och hellre läsa om det än alla polerade ytliga fasader. Jag är riktigt glad över din blogg, det ska du veta. Som en kär vän på Internet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det ju. Inte så att jag velat visa en polerad fasad, tycker jag skrivit alldeles för mycket om svårigheter och smärta för det ;) men mer som att jag delat upp mig. Kram och tack för dina rara ord, de värmer!

   Radera
 4. Så spännande. Klart jag hänger med:) Jag tror att man ibland behöver dela upp sig ett tag men att målet kanske ändå ska vara att bli en. Hel.
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har nog helt rätt när det gäller mig. Så har det varit. Tack för att du satte ord på det! Kram

   Radera