söndag 18 maj 2014

Välbehag

Jag är så trött och sover så mycket. Vi känner oss som tonåringar igen. Lite fest och kalas i helgen och jag är så glad åt att jag har så trevliga arbetskamrater. Så glad åt min familj. Och så glad i själva livet. Ofattbart att jag sover till över 10 två dagar i rad! Tar emot. Tar emot mitt välbehag.
   Står barbent i köket i en urtvättad gammal sommarklänning. Känner mina fötter ta emot min egen tyngd rakt ner i mina bara fötter. Mjuka fotsulor och starka ben. Känner min kropps mjukhet och styrka i mig. Tar emot mitt eget välbehag.
   Gör en paj. En raw food paj. Jag äter sällan raw,  men fikabrödet är oslagbart, även om jag egentligen tror på att värma upp. Men jag gör lite undantag för att det smakar helt enkelt himmelskt. Gör en pajbotten på valnötter, mandlar och dadlar. Kyler den. Gör en fyllning av avocado, pressad lime, agave sirap, salt, kokosfett och vaniljpulver och den är som ett krämigt grönt fluff. Garneringen går att göra med vilka bär eller frukter som man föredrar. Gjorde en till knytkalaset i fredags med kiwi överst, men mannen fick inte smaka den, så jag gjorde en ny idag. Lätt som en plätt. I eftermiddag blir det svart kaffe och paj. Välbehag.

   Det är varmt. Jag är loj. Som en katt. Känner inte riktigt igen den sidan hos mig samtidigt är det underbart att bara vara och inte ha några planer. Att faktiskt sjunka in i det. Ta en bok, lägga mig i skuggan i en solstol. Nog får man njuta i det lilla också. Nog får man vara helt nöjd och faktiskt uttala det? Nog får man vara i avsaknad av planer just nu och bara göra det som faller oss in. Jag har fått så underbara ljuslyktor av en yogaelev, blev helt paff över att få något som jag faktiskt gått och tittat på men inte köpt. De är så vackra. Tunna, skira. Trollsländor och fjärilar. Välbehaget i mig. Sista yogalektionerna för terminen i veckan som kommer och det känns helt rätt. I år har jag valt bort att ha fortsatt sommaryoga in i juni. Jag är för trött. Jag är lite sliten och min höft behöver annat. Jag landar i välbehaget i att försöka leva som jag lär.  Hela vägen. Önskar dig samma känsla och upplevelse. Skön söndag!

10 kommentarer:

 1. Åh en sån härlig tillvaro, jag älskar det där att inte behöva planera, lite svårt med små barn men jag löser det ganska bra ändå tycker jag.
  Här regnar det så jag spenderar lite tid i ljusverksta´n. Fina lyktor du fått, så roligt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lyktorna är så fina. Och jag gillar också det oplanerade även om jag kan ha en tendens att verkligen planera min tid :) Kram

   Radera
 2. Härligt & vilken paj! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pajen är fantastisk! Kram

   Radera
 3. Åh en sån paj vill jag också göra! Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt som en plätt :)

   Radera
  2. Exakt! Jag gjorde en igår, fast med min chokladmousse. Och med hallon på toppen. Jättegott och lilleman älskade den. Nyttigt godis till oss båda. :-)

   Radera
  3. Måste testa! Tack för tipset!

   Radera
 4. Pläh, nu krånglar det med att kommentera igen (via iPad) så därför en sen kommentar :)
  Sannerligen ok (mer än ok!) att vara loj, lite försommartrött och långsam ♥
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad trist! Men härligt att du ändå skrev :) Och tack <3. Kramar!

   Radera