onsdag 7 maj 2014

Tom med längtan

Längtar härifrån. Regnet iskallt och trummande. Himlen grå men gräsmattorna mjukt gröna. Sover djupt. Vaknar långsamt. Det känns som det var i ett annat liv som jag skyndade mig. Det går inte längre. Det får ta tid. Helt enkelt. Har en slags tomhet inombords som jag inte riktigt känner igen. Vill inte klaga. Men det är mycket funderingar och tomhet som rullar runt. Har en del idéer men känner mig mest lite mätt på allt just nu. Förstår inte riktigt vad det kommer från, men hela våren har varit som en enda lång utandning. Och jag längtar efter att andas in igen. Djupt. Dra i mig nytt. Men jag är inte riktigt där ännu. Längtar till något annat. Fryser sällan, men idag fryser jag. Plockar fram min vinterjacka igen och den känns helrätt. Längtar till Indien. Till min plats där.Treatmenthouse. Åh. I sommar reser jag igen. Direkt efter monsunen landar vi. Så ofattbart. Jag och min dotter. Som en underbar present som vi vet att vi ska öppna då. Tills dess måste jag stanna i mig och har bestämt mig för att inte forcera något, det som kommer - det kommer. Och kommer inget, får jag vänta lite till. Helt enkelt. Jag - personen som älskar planer och struktur, mål och strategi, hur blev det så här? För det är inte riktigt så längre. Vad all förändring ska landa i, i slutänden, vem vet? Bara att det fria, tysta och lite tomma också måste få plats. Men jag är lite låg. Ikväll har jag ingen undervisning och vi ska gå på bio. Längtar.
 

10 kommentarer:

 1. Så inbjudande bilder och härligt att du ska få dela det med din dotter! Precis så kände jag mig i februari och mars men nu har lusten kommit tillbaka igen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att du kommit tillbaka igen. Bilderna tog jag under senaste resan :) Och ja, det är helt underbart att få resa med henne. Kram!

   Radera
 2. Livet går upp och livet går ned i förunderliga runda svängar och tvära kurvor. Ibland hinner man inte med. Ibland står allt helt still.
  Jag hoppas du finner din inandning snart igen. Och jag hoppas att resan med din dotter blir finaste presenten. <3
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så Carina. Tack för dina kloka ord <3 kram

   Radera
 3. Du är så klok! Jag kan verkligen känna din längtan, det låter underbart. Och med din dotter, vad härligt! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Lotta! Ja det är underbart! Kramar

   Radera
 4. Tänk, så känner jag med. Och inser när jag läser, att jag också måste låta det ta sin tid.
  Min tomhet fylls med ledsenhet, men inser också att det nog ska vara just så.
  Vad härligt med Indien! Kanske man ska vara just tom bär man åker dit? Så att det finns plats att fylla på?
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så behövs det vara ibland, annars blir det så där :) Skönt att höra att vi är flera som känner liknande saker. Hoppas du känner att det får ta sin tid i ditt liv också.

   Radera
 5. Men så härligt att ha en present som väntar. I Indien. Och tillsammans med dotter.
  Keep up tills dess. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Och ja det ska jag! Kramar

   Radera