onsdag 21 maj 2014

Ledig dag

Mitt citronträd har flyttat ut på gården. Sommaren överraskar mig även om göken ropat halva natten och hela morgonen. Jag är ledig, så här en dag mitt i veckan och jag bara är. Sitter på verandan och är i stunden. Lyssnar på fåglarna. Syrenerna är sprickfärdiga och kastanjen vågar äntligen gå vidare i sin prakt. Gräset behöver klippas.
   Dricker mitt kaffe så sakta att det nästan blir kallt. Äter en fröknäckemacka och känner hur mycket jag längtar till semestern. Det har varit en krävande vår. Mentalt. Min bok och allt runt den har varit så oerhört kul och stimulerande, samtidigt har det tagit mycket energi. Förstås. Min yogaundervisning som stundtals är som en fortbildning för mig själv, tar också ganska mycket. Man behöver pauser från den också.
   Åker till stan och träffar min osteopat. Han är så kunnig. Vilken respekt jag har för kunniga människor, de som vet vad de prata om, oavsett ämne. Han fortbildar sig ständigt, ska som första icke-engelsman vara i England på en klinik, en dag i veckan i höst. Jag blir så glad när jag hör sådant. Att man går vidare. Letar kunskap. Förvaltar den. Vågar. Lite grann känner jag så med yogan, jag är redo att ta nästa steg i min undervisning. Har många planer och tankar men än är det inte färdigtänkt. Vill diskutera med mina lärare. Också.
   Träffar en god vän och hennes lilla kille som är 7 veckor. I fyra timmar pratar vi, hon ammar, vi promenerar, vi fikar, hon ammar, vi promenerar. Ja så där rullar det runt och det är hur härligt som helst. Att bara vara. I det som är nu.
   Handlar jordgubbar och grädde. Byter om direkt jag kommer hem och vill inget annat än att läsa en stund i trädgården. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa min lediga dag på. Bloggar inte lika frekvent, även om jag gör det i mitt huvud! Vill också bara vara men samtidigt skriva. Snart kommer en app där mina tankar landar och blir till ordsvall i bloggen :) eller vad tror du?

8 kommentarer:

 1. fina du!
  så glad att vara här igen...har varit lite bloggande på sista tiden, som sagt, igen... kanske det som behövs helt enkelt?
  jag har också handlat jordgubbar och grädde. och chocklad. tänkte smälta den och blanda med lite grädde och doppa jordgubbarna i den. och lite vispad kanske.
  härligt att läsa om ditt lugna mak. livet. jag vet varken in eller ut som oftast men framåt går det. eller vidare.
  kramar! varma!

  SvaraRadera
 2. Åh Sara härligt att se dig igen! Låter perfekt med lite choklad också, tack för tipset. Är du i Sverige nu? Varma kramar!

  SvaraRadera
 3. Den appen kan jag tom. tänka mej att betala en slant för :P
  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Den där pausen, den lediga dagen. Du skrev igår på fb "Because I´m worth it" och det träffade så i hjärtat. Idag är min dag och jag njuter ut i fingerspetsarna med dina ord ringande bak i huvudet. Ja, jag är värd det, du är värd det och det är egentligen alla. Vilken lyx!

  SvaraRadera
 5. Ja vi är ju det. Jag skrev det lite med glimten i ögat för när vi hör den frasen annars så handlar det om hårfärg eller hudkräm som ska "föryngra" oss. Så härligt att du också har en egen dag! Kram

  SvaraRadera
 6. Härlig dag!! Och din bok... den ska jag leta upp nu, vill ju läsa!!! Visste att du släppt den, men inte riktigt fattat;) Anar att det är en svindlande känsla, vilket år...:) Hej dig!!!

  Varm kram
  Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Milla, det var länge sem! Härligt att se dig här igen. Boken har anlänt ;) och finns på adlibris och Bokus. Kramar och tack!

   Radera