måndag 19 maj 2014

När luften går ur kroppen och man tar nya tag

Luften gick ur oss. Vi satt där i köket på vårt sedvanliga måndagsmorgonmöte. Fnissade lite. Pratade om helgen som varit. Solen vi fått. Så säger chefen, den bästa chef jag haft, jag ska sluta här, jag har fått ett annat erbjudande. Och det är självklart att vi förstår att hon väljer utifrån sig. Men ändå. Vi har haft en del byten av ledare och inte många har levt upp till just det epitetet. Ledare.
   Att vi haft ett kanonbra år på mitt jobb hänger ihop med hennes ledarskap. Handen på hjärtat, hur många bra ledare har du haft? Som sett dig och andra? Som vågat sätta ner foten när det behövts? Som är glad och gillar att vara just ledare? Nä, hon är inte perfekt, men bra nära :)
   Jag tar ett stort glas vatten, vi har möte i min grupp och jag tänker bara på att jag nu måste fortsätta göra det som just jag vill. För om jag vänder på det hela. Om jag tänker utifrån chefen en stund. Hennes val. Då blir det solklart. Att hon väljer utifrån sig. Inte lika tydligt när jag tänker på mig själv. Men jag har drömmar. Förstås. Som alla. En del drömmar gör mig mer rädd än andra. Förstås.
  Sagt och gjort. Jag kastar ut den. Sådär utan skyddsnät. Bara rakt ut och vill nästan gömma huvudet i armhålan. Vill nästan ta tillbaka allt redan innan jag sagt det. Varför gör jag mig så liten i vissa lägen? Jag vill översätta min bok till engelska. Punkt. Eller utropstecken snarare! Jag vill det. Har fått så många frågor av människor jag känner som inte är svenska: - När kommer din bok på engelska? Och jag har känt att jag har fått en släng av hybris, storhetsvansinne. Men faktum är att Elisabeth Croneborg, min redaktör sa det direkt - du måste översätta den. Av flera anledningar. I helgen fick jag ett mail från en annan Shadow Yogi som bor i Canada. Jag känner honom inte, men han hade hittat till min blogg och sett att jag skrivit en bok. Han bönade och bad att jag skulle översätta den! Va?! Några småpuffar blir till en stor. Till slut. Jag ska ta mig an min dröm med  min största glädje och uppfinningsrikedom. Jag ska våga. Försöka i alla fall. Har ingen aning om hur jag ska gå till väga men det finns det andra som vet. Mailat en bloggvän som också har ett översättningsföretag. Alltså. På något sätt borde det gå? Är jag för stursk? Är jag för kaxig? 

20 kommentarer:

 1. Kära Annika! Det är klart du ska översätta boken! Den är ju så bra och givande på många plan! Det är inte att vara kaxig! Man ska ju inte vara rädd för sin styrka, många lyckönskningar o kram Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Elisabeth! Nej jag ska inte vara rädd för hur stark jag egentligen är! Kramar

   Radera
 2. Inte ett dugg! som svar på dina sista frågor.
  Såklart ska du översätta den, det är nästa steg i din trappa. Din trappa!
  Sat Nam - jag är sann, DU är sann!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina för dina ord! De värmer. Kramar

   Radera
 3. och här ligger jag och lipar. för att det är så fint och stort att du skrivit en bok och det är så sjävklart att den ska översättas till engelska. du är så himla bra. nu ska jag tänka lite mer på vad jag ska göra. börja bestämma mig.
  jag har haft en chef som jag tyckte så mycket om, som var en riktigt bra ledare, men som jag ständigt var lite rädd för hela tiden, på ett tjusande sätt liksom... jag har alltid sagt att han var den bästa chefen jag haft nånsin.
  nu har jag fått ett nytt jobb och en ny chef, och den gamla chefen är inte i närheten längre...
  det är så skönt att inte behöva vara rädd.
  respekt ja, rädsla buhu.

  kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Och du, det är ju bara att du kör nu :) Du vet att jag köper din bok direkt!
   Ah, den typen av chef känner jag alltför väl igen :) Skönt att du har en ny chef, hon verkar supercool! Kram

   Radera
 4. Go for ut! Klart du ska! Det är ju du som gör det vi alla borde göra- lyssnar på dina drömmar. Man lever ju bara en gång, och vem har tid att bry sig om andra tycker att du är kaxig eller inte? Nä, du är bara jättehäftig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Lotta! Jag lyssnar på dig! Kramar

   Radera
 5. Klart att du inte är varken stursk eller kaxig. Det är väl fullkomligt logiskt att översätta boken till engelska tycker jag, om du vill nå ut till fler. Engelskan är ju The Language :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur?! Du vet ju, om någon! Kram och tack för pepp!

   Radera
 6. Hörde idag på en Deepak Choprameditation om att när man följer sin "bliss" så öppnar himmlen sina portar och hjälper till. Det är väl det som hänt. Inget att göra alltså, mer än att flyta med vågen :-)
  Gör det! Så inspirerar du oss andra att följa vår "bliss".
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Ann, så fint! Tack! Bliss var ordet!

   Radera
 7. Som vanligt klämmer jag bara i med Heja heja! Det är klart du ska, engelska is the next level.. hi hi Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! The next level :) Kram och tack för dina hejarop, jag behöver dem!

   Radera
 8. Vem är jag att inte instämma. Det är klart att du ska översätta boken. Känns som en naturlig följd efter framgången.
  Kör på och lycka till! :-)
  Kramar & pepping

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Carina! Jag suger i mig alla kramar och allt pepptalk.

   Radera
 9. Klart du kan det! ;) Jag själv drömmer om att ge ut en bok, som kommer att bli publicerad och köpt. Punkt. Önskar dig all lycka till!

  SvaraRadera