lördag 24 maj 2014

Lördagkvällstankar

Det är kokhett, termometern visar 30 grader på verandan och jag är varm. Skurar verandorna, det är enormt mycket frömjöl och vattnet blir knallgult. Hänger tvätt och den torkar nästan direkt. Tänker att jag ska rensa lite ogräs för att jag helt enkelt har lust men det är lite för varmt och gassigt. Åker till en vän och pratar. Tänk vad allt lättar när man luftar sina tankar. Med någon som känner mig. Med någon som vill mig väl. Och perspektivet återfinner sig. Och insikten om hur mycket det är som hänt i mitt liv och att det tar en stund att helt enkelt smälta. Ett gigantiskt åskväder dundrar in över huset och det blir mörkt. Det dånar och regnet forsar, sådär så det inte hinner sugas upp av marken utan vill vidare direkt. Jag blir så glad av sådant regn. Det lättar inombords också. Ibland tänker jag att jag är helt synkroniserad med naturen och vädret. Vissa saker som höststormar, snöfall och sommarregn är mina favoriter. Precis som gryning och skymning är mer jag, än ljuset mitt på dagen. Jag är säker på att det hänger ihop med min dosha. Ayurvedan är helt enkelt kunskapen om livet. HELA livet. Mäktigt. Allt kan sorteras och få sin förklaring. Inte för att krångla till något, tvärtom!
   Imorgon är det Mors Dag och det är lite lessamt att inte alla barnen är hemma. Det är det enda jag önskar mig. Att dricka kaffe tillsammans. Men jag får fira min svärmor och det känns bra. Min mamma dog för så länge sen att jag inte kommer ihåg hur jag firade henne. På riktigt. Klart jag vet att jag gjorde det, för jag gillar att fira, vad det än är, men detaljerna är borta sen 27 år. Ändå kan ett stråk av längtan och svidande dra igenom mig när jag tänker på henne. Men det är inte ofta. Jag är på något vis förvissad om att där hennes själ och sinne befinner sig, där är det bra. Även om det är skilt från mig.
   Min man har jobbat hela dagen och jag längtar tills han kommer hem ikväll. Jordgubbarna är rensade och grädden kall. Hoppas du får en fin dag imorgon, oavsett om du firar eller inte!

6 kommentarer:

 1. Önskar dej en fin (mors)dag, med lagom värme, goda jordgubbar och kärlek! Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag blir alldeles varm och tung i magen när jag läser om att du önskar ha alla dina barn hos dig imorgon. Får någon slags snörp i hjärtat när jag tänker på att de blir stora och försvinner bort, får egna liv. När man är mitt uppe i det finns inte den tanken ofta.
  Alltså det där med vädret känner jag så igen mig i, och tanken att det finns en ayurvedisk tanke om det, är skön tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Lotta, samtidigt är det ju så i livet :) Jag saknar dem extra ibland, så är det, men samtidigt är jag tacksamt glad över att de faktiskt har egna liv och gör sina val. Fick ändå den äldsta här hemma med barnbarnet, de andra två som bor i Göteborg har jag inplanerade helger med!
   Javisst är det underbart med ayurvedan. Kram min vän!

   Radera
 3. Hela inlägget ger mig ett välmående! Varm kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Monika tack! Varm kram till dig!

   Radera