torsdag 24 april 2014

Skrattet från underjorden

Ni vet att jag ventilerar mitt motstånd och annat i yogan men jag har ju också helt underbara upplevelser som ibland kanske kommer i skymundan. Yogan har frigjort sorg och några liter tårar men också en stark glädje som bara är i mig. Nuförtiden är min grundton glad. Rakt igenom. Jag har alltid skrattat mycket men nu är det som att det inte finns någon hejd på det. Jag tycker mycket är roligt och dråpligt, som om livet vore ett skådespel i många lägen.
   Varje kväll när jag lagt mig så bubblar det upp ett skratt som inte låter som mitt. Nästintill som det kom från underjorden :) Jag fnissar och bubblet vill inte ta slut förrän jag verkligen skrattar ut det, högt och ljudligt. Jag ligger alltså i min säng och storskrattar varje kväll efter min kvällsyoga. Det är helt fantastiskt. Det är crazy men så djäkla underbart att låta glädjen ta sin besittning i mig. På ett väldigt konkret sätt. Fritt. Glatt. Och trots att jag ofta läser romaner eller annan litteratur som inte direkt får mig att ta krumsprång av glädje så dyker detta skratt upp när jag släcker lampan. Min man har varit helt brydd, precis som jag själv, men det är bara att släppa ut det. Låta skrattet rulla mellan väggarna och som gör att det värker i mina kinder och min mage. Fantastiskt är bara förnamnet. Skratt - så otroligt förlösande även om det låter som det kom från underjorden!

8 kommentarer:

 1. Skratt yoga av bästa sorten, skulle jag vilja säga.
  Härligt!
  Skratta på du bara.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du ju helt rätt i! Skrattyoga helt naturligt :) Kram!

   Radera
 2. Ha ha nu blir jag full i skratt, det låter fantastiskt! och till ditt förra inlägg vill jag bara säga, Jaaa heja heja, du är braa! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Ulrika, tack vad glad jag blir, vi får heja fram varandra! kram

   Radera
 3. Haha vad skoj! Det är underbart att skratta så skratta på. Och tänk att få det bara sådär, utan en film eller något annat roligt liknande som utlöser det. ;-)
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är helt otroligt! Kram och hoppas du också har en härlig dag!

   Radera
 4. Jag blir också full i skratt när jag läser! Och känner så himla mycket igen mej. Jag kunde liksom inte riktigt skratta förut, nu frustar jag och gnäggar som en annan och tycker det är fantastiskt roligt. Mera fniss åt folket!
  Kram och tack för ett bubbligt, livsbejakande inlägg ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, mer äkta bullrande skratt! Kram!

   Radera