tisdag 22 april 2014

Vila och bikarbonat

Kanske var det något som släppte med min lärares mail men jag har vilat. VILAT med stora bokstäver och sovit på eftermiddagen två dagar i rad. Som om jag var liten. Som om jag hade semester. Och det är välbehövligt. Många processer som jag arbetat med har slutförts i vår och det känns. Värmen knockar mig alltid lite när den dyker upp oannonserad. Eller allt pollen som flugit fram. Men ändå. Vilan är en otrolig medicin när man tillåter sig. Den här veckan har jag bara ett yogapass i min undervisning, det är också skönt med lite luft i kalendern.
   Att sedan ragla in från solstolen i halvskuggan och försöka piggna till... För min del stavas det bikarbonat. Att bada i det. Att dricka det. Att borsta tänderna med det. Att baka med det. Att använda det på många olika sätt. Vet inte om du gör det men om inte, så rekommenderar jag det varmt. När den sönderdelas avger den vatten och koldioxid. Koldioxiden finns med i utväxlingen i vårt andetag. Andetaget och det vi tillgodoser i oss med koldioxiden kan alltså förbättras lite grann. Med just bikarbonat. För egentligen är det andelen syre och koldioxid som är intressant i vårt egna andetag. Om bikarbonat förbättrar ditt andetag så finns det en utvecklingspotential i ens eget andetag. Läs mer hos Sanna Ehdin om detta mirakelmedel. Ibland kan man hjälpa sig själv på traven. Använder du bikarbonat?

Bilden har jag lånat från Sanna Ehdins blogg

8 kommentarer:

 1. Hej, så kul att du skriver om det här just nu. Jag hittade en burk bikorbonat i helgen och tjatade på min man att han nog borde dricka det för sin hosta.. men jag ville ha lite mer fakta om det först. Här kom allting jag behöver.. Synkronicitet:-). Kram

  SvaraRadera
 2. Det där hade jag ingen aning om, med bikarbonat. Måste ju testa såklart!
  Jag har med vilat i helgen, jätteskönt. Gått och lagt mig tidigt och sovit som en gris...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att vila och även sova?! Ja testa vettja. Jag badar med 1 dl bikarbonat i mitt badvatten, blir bubbligt pigg av det! kram

   Radera
 3. Men oj! Har aldrig provat! Vet inte ens om vi har hemma! Ska minnas och skriva upp det minsann! och bra bara vila..här behöver jag dock röra mig, mycket och kontinuerligt. Ska ut i solen och räfsa nu en timme. sen skriva.. måste göra scheman ..mmm..

  kramar om mot sommaren, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja prova! Vila och rörelse i en konstant dans, det är det bästa tror jag :) Sommaren? Ja snart är vi nog där! kramar!

   Radera
 4. funkar även som deodorant har jag lärt mig! och även prövat. ganska nöjd med resultatet! kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va?! Det är helt otroligt, måste genast testa! Kramar

   Radera