tisdag 15 april 2014

Röd måne

Månen månen månen. Jag sover inte då. Väldigt sällan är sömnen god nätterna före och under själva fullmånenatten. Det bara är så. Varit så i hela mitt liv. Inatt tassade jag upp vid tvåtiden. Satt uppe någon timme. Hittade mjölk i kylen som jag värme med kardemumma och honung. Mjukt i magen trots allt. När tröttheten äntligen tog övertaget så somnade jag för att kliva upp några timmar senare. Den är magisk den där månen. Vid vissa tillfällen mer än andra. Och just nu är det en märklig röd måne som man kan se om man bor i USA. Men ingen annanstans på jorden, har jag förstått. Min måne såg kylig ut med en stor röd ring runtom, som det blir vid kyla. Molnen var trasiga och hängde runtom. Men månen var majestätisk i sin runda perfekta form. Jag tar det varsamt med yogan ikväll. Bryr du dig om månen i din yoga? Eller tycker du bara att det är gamalt skrock? Min lärare säger att månen har en våldsam ingrediens i sin energi när den är full. Jag litar på den som kan mycket mer än jag själv och är lite extra varsam de dagarna. Kolla här - det är så fantastiskt vad rymdforskare säger om den röda månen:

http://www.space.com/25250-a-tetrad-of-lunar-eclipses-starts-in-april-video.html

12 kommentarer:

 1. Jag orkar inte yoga vid fullmånen. Går bara inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Du är förmodligen i samklang med alltet!

   Radera
 2. Det är lite olika för mig hur jag påverkas av månen. Ibland har jag svårt att sova, ibland inte. Men jag yogar som vanligt. Månen har dock en speciell betydelse för mig och något jag har respekt för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också stor respekt för den energin. Mer och merfaltiskt!

   Radera
 3. Jag var också vaken i natt och var sen uppe med tuppen. Så jag bävar lite för inatt... Jag tycker det här med månen är så häftigt, att det finns något i universum som styr människorna, som vi inte kan rå på eller påverka. Hur månen styr vår sömn, vår menscykel och allt det där. Håller tummarna att vi ändå får sova gott inatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Lotta, det är häftigt. Tror inte det blir svårt att sova inatt :)

   Radera
 4. Jag påverkas helt klart av månen när det gäller sömnen, har inte tänkt på det när det gäller yogan eftersom jag fortfarande är så ny där men nu ska jag förstås ge det en tanke...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite grann kan man ha det med sig. Ashtanga yogis tränar inte när det är fullmåne och nymåne vet jag. Kram

   Radera
 5. Jag hade mer koll på månen då jag ashtangayogade, vill påstå att jag var mer påverkad överlag förut. Nu är det faktiskt mer eller mindre medvetet som jag inte håller koll när det är full- eller nymåne. Då "jagar jag liksom upp mej" och förbereder mej på att sova dåligt, galet jag vet! Nu kan jag istället känna att ok, det är fullmåne nu, det förklarar segheten och den dåliga sömnen. Ibland vet jag inget av det överhuvudtaget. Det handlar inte om avsaknad av respekt, mer att jag inte sätter någon värdering i det. Just nu.
  Kategori: svårförklarat :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så är jag också. Jag har inte koll men när jag inte sover och sedan tassar upp och ser fullmånen skina då förstår jag :) Inget märkvärdigt men jag styrs av elementen mer än jag insett tidigare. Hela kroppen och sinnet påverkas och jag tar emot det. Men som du, inget jag räknar med eller håller koll på, kroppen berättar! Kram

   Radera
 6. Ja den där månen... fascinerar mig ständigt hur jag påverkas. Skriver under på det där med lite sömn, menscykel, lite vild-å-galen-känsla...kanske VILL jag låta mig känna så också? Men har jag inte spanat in den så gör den sig påmind. Jag respekterar gammal visdom och yogar inte vid full- och nymåne. Frågade en manlig läkare en gång om det inte var så att menscykeln påverkades av månen. På nå't slags "manligt-veta-bättre-sätt" fnyste han bort det bara. Har vi kvinnor mer koll och känslan av större inverkan på våra liv eftersom vi redan är vana att vara observanta på våra kroppar tack vare menscykeln? Jag tror det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är beredd att hålla med dig. Generellt .) Ja månen är så mäktig, vi kan bry oss eller inte. Men det påverkar ändå i slutänden tror jg. Tack för dina rader!

   Radera