onsdag 29 mars 2017

Luft

Mitt nya jobb. Det är så mycket som är nytt, jag blir verkligen trött. Men inte stressad. Bara fundersam över olika lösningar och hur man kan göra. Jag har löst nya problem varje dag! Sådär smått i vardagen som känns skönt. Jag sover fortfarande inte optimalt men yogan har gått in i en ny fas, jag bara går upp tidigt och gör.  På mitt lite nya sätt med tyngder. Och som jag tycker om det. Jag kände mig riktigt förväntansfull i morse. Och med tyngderna på mig efteråt när jag ligger med benen mot väggen är det som stabiliteten får luft. I systemet. Hur motsägelsefullt det än kan låta.
    Jag promenerar varje dag och jag häpnar lite grann inför mig själv att det kan vara så här. Också. Att jag orkar. Kanske för att inget känns långvarigt eller varaktigt. Kanske för att jag släppt prestationskrav och på ett stort regionmöte i måndags sa jag som det var att jag inte är supererfaren kring vissa delar. Utan att darra på rösten. Det är så kul att göra en del saker jag aldrig gjort tidigare. Trots allt älskar jag ju att lära mig nya saker. Och jag blev plötsligt ombedd att presentera mig på stormötet, så jag ställde mig bara upp och drog en spontan presentation av mig själv. Inget problem, luft i hela mig. 
    Det jag tagit en paus från just nu är min styrketräning. Jag får inte in det i schemat nu. Jag vägrar pressa mig. Jag vägrar pressa in saker så det blir för mycket. Jag är klar med det hoppas jag. Jag vill ha luft i systemet. Luft i livet. Att gå till jobbet tre dagar i veckan ger precis lagom med luft. Det får helt enkelt vara så här nu.

Har du luft i ditt liv? 

6 kommentarer:

 1. luft...??? inte tillräckligt. Fast jag lånade sonens tyngder till mina ben som spretar i lotussittandet idag. Vet du, det hjälpte jättemycket! Så glad och inspirerad. Svarade aldrig på ditt förra inlägg men visst känner jag igen mig. Den där lavendelkudden på ögonen, som jag gjort, är sååå bra. Tryck på mitt onda finger är fantastiskt. Kärlek på detta...och luft förstås! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir! Och en ögonkudde är som en befrielse :) Kärlek och luft it is! kram kram

   Radera
 2. Nuförtiden har jag riktigt mycket luft. Luft att andas, tid att andas. När jag tittar i gamla almanackor får jag dock svårt att andas, varje datum är fullsmockat med saker som skulle göras, kunder att behandla osv. Hur orkade jag??? Nu har livet glidit in i en ny fas utan att jag riktigt fattade det först. Jag hörde mig själv säga till en bekant häromdagen att ja, jag har dragit ner på jobbet och då insåg jag att det var sant. Fast det känns inte som om det är jag som gjort det, för jag gör inte sånt vanligtvis för man ska arbeta, gubevars, utan som att det är styrt av någon annan, utanför min kontroll. Så, det känns lite fel och lite läskigt men ja, jag har gott om luft. Nuförtiden.
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är flera anledningar. Dels att när man är i pitta-fasen i sitt liv, då har man helt enkelt mycket mer energi, dels att man stillnar ner när man stillnar ner. Man drar ned på saker som drar ned på saker. Om du förstår? :) Skönt med luft min vän! Kram

   Radera
 3. Ja till luft! Och nu börjar det finnas luft i och hos mej också, efter en vinter med alltför lite. #tackgodegud :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis. Luft vill vi ha. Kram!

   Radera