måndag 16 januari 2017

Kärlek

Vilken respons! Vilken massiv matta av kärlek jag fått efter mitt blogginlägg. Jag är glad, häpen och lite rörd. Alla fina kommentarer. Telefonsamtal, sms och meddelanden. Jag är inte ensam, så enkelt är det. Tack från djupet av mitt hjärta. Och låt oss fortsätta visa oss i all vår oflashighet (tack Marie för det ordet!). Det är ju så vi vet om att vi är lika och att många av oss är helt utmattade av både informationsflöden men också av ytligheten och allt annat skit uppriktigt sagt som skrivs, visas och sägs i yogans namn.

Och som det blir när man rensat ut, både tårkanaler, tankar och irritation - ja då kommer annat i ljuset. Och yogan idag utlöste för första gången på väldigt länge, ingen känslostorm. Den bara var där. Inte skön. Men ändå något jag tog mig igenom. Vi har tittat lite på tekniken i padmasana, man måste helt enkelt vrida sin höft ordentligt, jag har aldrig riktigt förstått det tidigare men min man snappade upp det från en film vi såg på från mr Iyengar och då tändes ljuset för oss. Nu är jag så grundad jag kan vara med benen i golvet på båda sidor och fötterna mycket högre upp. Men den är fortfarande inte någon dans direkt men vad gör det?
Och så det stora glädjeämnet för oss här hemma. Vi har köpt ett litet hus. Ett litet stockhus, helt omodernt utan el och vatten. Men med ostört läge, vid en vacker skog och en inbjudande sjö. Ren kärlek helt enkelt. Igår var vi där och tittade oss runt omkring. Drack kaffe på verandan och försökte förstå att huset är vårt nu. Det är en dröm vi haft väldigt länge, av och till har vi pratat om det genom åren, att ha ett ostört ställe nära vatten och skog. Och så kom det här huset till oss. Jag kan inte säga det annorlunda för det är precis vad som hände. Genom kringelkrokar och olika kontakter så hörde ägarna av sig till oss (!) och frågade om vi var intresserade att köpa. Glada är bara förnamnet. Vi trodde aldrig vi skulle ha råd till något sådant, men ägarna var mer intresserade av att sälja till någon som verkligen ville ha stället för dess egen skull, än för pengarna...
   Det är en del att göra, rensa ut grejor vi inte behöver, röja helt enkelt och så måla lite. Men åh vad jag är lycklig över det här stället. Jag kunde inte sova igår för allt som rumlat runt den här helgen. Att vi har en till egen plats. Känner mig lite bortskämd.

Barn, barnbarn, hundar och kära vänner är mer än välkomna!

11 kommentarer:

 1. Åh så härligt det ser ut på bilden, redan nu, där vid husknuten! Det kommer säkert bli en plats där du kommer att vara ännu mer av den renodlade person du är. <3 Och tänk att en sådan möjlighet kommer som om den sökt upp er... Vackert!

  Vad skönt att den lilla pusselbiten med höften gav så mycket. Så att du kan fokusera inåt mer istället för den.
  Och vad gäller ditt blogginlägg med stor respons precis när du trodde att du inte skulle få det, så känns det skönt i min själ också, fortfarande för det som sades både av dig och bland kommentarerna ljuder fortfarande nyttigt och smeksamt inom mig. Även det som Nina skrivit och det som sagts där värmer. Som en befästelse på att det enkla i det stora och möten mellan människor fortfarande efterlängtas av fler än mig, oss. Jag mår helt enkelt bra idag av dina ord och tänker att det är en himla tur att vi alla funnit varann för det gör skillnad i mig. Tusen tack och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Lite osannolikt känns det.
   Ja det var verkligen en pusselbit.
   Så fint att vi alla hittat varandra. Och tack kära du för dina fantastiska kommentarer. Vi gör det här tillsammans ❤️ Kramar!

   Radera
 2. Wahe Guru, ett yogiskt glädjetjut ♥
  Ser framemot att hälsa på i lilla röda stugan. Snart!

  SvaraRadera
 3. Helt ljuvligt med en egen liten stuga mitt ute i ingenting. En sån längtar jag också efter. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får uttala det högt :) och många gånger! kram

   Radera
 4. Åh det ser fantastiskt ut. Grattis♥

  SvaraRadera
 5. Åh, så roligt! Och vilket otroligt häftigt sätt att få köpa ett hus på! Det var liksom menat för er.

  SvaraRadera
 6. Så härligt med drömstället!! Grattis!!!
  En undring, det där med vridningen i höften? Hur? Tycker aldrig att jag kommer dit där det är behagligt i padmasana...

  SvaraRadera