tisdag 31 januari 2017

Av längtan till dig

Jag skrev om Anna här. Och idag var hon och hennes familj med på Malou von Sivers Efter tio-program! Jag är så tagen av vackra Anna. Hennes insida är lika vacker som hennes utsida. Åh vad jag tycker om henne. Och tänk vilken kamp de har fått föra för att få assistans till sin hjärnskadade son. Jag hoppas riktigt många köper hennes bok. Och att många människor förstår lite mer av vidden av att ha ett barn som alltid kommer att behöva ha tillsyn. Det är svårt att ta in. Svårt också att de får kämpa mot Försäkringskassan för att få hjälp. Vart tar allas medkänsla, ansvar och hjärtan vägen? Har du tid, kolla på klippet här.

http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=3767072

Jag kan inte heller låta bli att bli imponerad av Annas andra barn som poängterar att de lärt sig så mycket om livet av att ha Theo som lillebror. Och att det verkligen inte varit lätt alla gånger. Ärlighet och rakhet när den berör som mest!

6 kommentarer:

 1. Dom är fantastiska.
  Så älskar jag förstås ärligheten om de mörka tankar som uppstår i det svåra.
  Tror att dom kommer att väcka mod i många.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror du har helt rätt, de är förebilder. Kram!

   Radera
 2. Har satt boken i ska-beställas-högen @jobbet, tack vare dej ;) ♥

  SvaraRadera
 3. Jag har inte ännu kollat in Anna, men känner väl igen mycket. Är själv personlig assistent till mitt nästan vuxna barn sedan barnet var ett litet barn och har haft och skall snart ha "en omgång" med försäkringskassan igen, en största fiende tyvärr. Har dock ett mycket bra assistansbolag i ryggen med grymma jurister vilket är en grundförutsättning för att klara av att ge sitt barn dennes självklara rättigheter. Vansinnigt egentligen. Mitt glada, roliga, livsbejakande barn!! Som behöver hjälp med att klara alla praktiska delar, hjälp med att hålla i minnet vad som ska göras och hur. Här handlar det om autism och utvecklingsstörning.
  När någon säger till mig att: du är en fin människa, en varm mamma.
  Då är mitt svar alltid: det har livet med mitt barn i så fall gjort mig till!
  För det är rikedom att följa en utveckling som från början handlar om att någon läkare via utredning "pekar ut vart golvet är", men taket - det kan ingen på förhand bestämma höjden på, det kan nå universum, jag lovar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det är en kamp stundtals med just Försäkringskassan. Så märkligt egentligen. När blev det så kan man undra. Jag har ju förstått att du är assistent till din son och jag tror att han kan vara riktigt stolt över dig som mamma, tror du är en riktig lejonmamma :) Stor kram!

   Radera