söndag 29 januari 2017

Skrivlust och spontanitet

Efter mitt möte i torsdags med min redaktör har jag strukit, skrivit om och skrivit till. Det har lossnat! Annars har jag bara gjort min yoga, knappt stuckit ut näsan utanför dörren. Vädret har varit grått grått grått. Jag låter bli att försöka gå promenader på is med lera runtomkring. Det får vara så ibland helt enkelt. Och igår fick jag spontanbesök av en vän som kom och fikade lite. Tänkte på hur sällan det är spontanbesök i mitt liv nu för tiden. Förr gick man bara hem till varandra. Nu ska det planeras och planeras. Hursom, det är lättare när någon bara knackar på. Jag gick som vanligt runt med yogakläder och hår som stod rakt upp. Men det var skönt att ses lite kravlöst. Och idag har vi gjort ett spontanbesök hos några andra vänner. Skönt! Samma där. De gick runt i myskläder och vi fick en lång pratstund.

Framöver ska jag ägna mig lite mer åt spontanbesök. Det blir så mycket enklare! Gillar du spontanbesök?

8 kommentarer:

 1. Jag gillar spontanbesök...fast i Rom är de ännu mera sällsynta än i Sverige. Minns min mammas irritation när vänner dök upp och ingenting var perfekt. Jag tycker tvärtom att det är skönt att inte hinna rätta till och piffa upp. Kravlöst skönt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde det var tvärtom :) Jag tycker också det är skönt när man inte hunnit rätta till något, man får ta det som det är. Kram!

   Radera
 2. Oftast blir det ju väldigt trevligt med spontanbesök, även om jag helst vill plocka i ordning lite först.. Det enda tråkiga med besök så är att vi inte är hemma så ofta, så trist när någon kommer och man måste åka iväg.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vara som det är tänker jag. Ja det är klart, ska man iväg är det inte lika kul med spontanbesök, å andra sidan får man räkna med det när man bara dyker upp tänker jag. Kram!

   Radera
 3. Det är lite både och. Jag skulle inte bry mej i röran eller att jag har ett skatbo på huvudet, men om jag liksom är inne i ett "bara vara och helst ensam och avskärmad från världen"-mode så tycker jag det är jobbigt, ärligt, när någon står hojtande i hallen (det har hänt, haha). Samtidigt är ju spontanbesöken oftast de som blir bäst :) Överlag är det nog bara att sucka litegrann över all minutiös planering som gäller idag, man bläddrar sönder kalendern till förbannelse!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tänker att den som är spontan i att besöka får räkna med det. Och att man själv också tar ansvar och säger att det inte passar. Kram!

   Radera
  2. Så är det! Det handlar om ömsesidig respekt och ödmjukhet. Hälsningar, Högtravande Ordval idag :D

   Radera