onsdag 14 oktober 2015

Människor som känner min kropp

Det där med andra människor som känner till ens kropp. Det tycker jag om. När det är någon jag litar på. Som olika behandlare jag gått till genom åren. Och jag har de flesta gånger valt alternativa metoder, det som kallas alternativa i Sverige, men som det forskas på i andra delar av världen. För att skolmedicinen inte har kunnat eller vetat något som skulle ha hjälpt. Tyvärr. Eller inte tyvärr, för jag har träffat så kunniga människor både inom TCM, massage, ostoepati och även naprati. Där jag tagit mig vidare, blivit smärtfri, hittat nycklar, tagit mig vidare, blivit bättre. Hursom. Jag väljer noggrant. Jag väljer aktivt till vem och när jag går. Jag har som ett litet "team" av olika kompetenser för olika situationer. Och det är inte ofta jag behöver något på det sättet. Men sista veckan har det känts som jag stelnat till. Kanske är det vädret som påverkar, kanske inte. Men jag får som en slags känsla av att ha en träbit i höger sida av kroppen, den är fast där och då vet jag att jag behöver lite massage. Jenny, min massör är både lyhörd och kunnig. Hon hittar direkt punkten där min höftböjare är fäst inuti ungefär i midjehöjd. Det gör ont, men inte våldsamt. Hon mjukar upp vartefter och säger också; - Det är en stor förändring i din kropp. Du är rakare, mer balanserad och ändå mycket mjukare. Trots att jag kommer dit och upplever mig som stel. I övre delen av ryggen har det skett en stor förändring säger hon, och det är mitt kvitto. Jag som i dessa lägen ofta vill ha någon slags bekräftelse på att jag gör det som gagnar mig. Och det är precis så jag uppfattat min egen kropp. När hennes varsamma händer trycker och formar och går igenom då är det faktiskt skönt. Och efteråt när vi dricker vårt heta vatten och pratar lite så säger hon det igen. - Det är så stor skillnad på din kropp. Vridningen i bäckenet, som din osteopat har hittat, den finns där men inte alls lika uttalad längre. Hurra! Jag har verkligen gjort det som gagnat mig. Även om jag denna vackra frostmorgon vaknat med stelhet, så vänds det till mjukhet och varsamhet. Jag dricker mitt kaffe ute i solen på jobbet och skickar samtidigt iväg jättekorrekturet som vi arbetat med senaste veckan. Kanske gör det min kropp lite mindre stel också, vem vem? Klart är att det är hundra gånger bättre än när jag började min dag. Allt för att en kunnig människa som också känner min kropp kan se förändringen, uttala den och ge mig lite mjukhet på vägen.

6 kommentarer:

 1. Guld värt med dessa magiska själar, som ibland bara med en blick ser hur man mår och vad som rör sig inuti. Jag bugar!
  Kram och glad att du känner positiva förändringar i din kropp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är fantastiska! Kram och tack!

   Radera
 2. Härligt och hoppfullt att kroppen kan ändras. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen hoppfullt! kram kram

   Radera
 3. Hurra!!! Jag förstår precis vad du menar! Var hos "min" naprapat för någon vecka sedan - han satte ord på det jag känt i kroppen men inte kunnat formulera. Att någonting har hänt sedan jag slutade amma. Kroppen är starkare, låsningarna färre, huden varmare och mjukare. Fast jag har tränat ganska tungt (för att vara mig) och fortfarande har ont av och till. Det är annorlunda.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vilka goda nyheter Josefine! Hurra och kram!

   Radera