måndag 2 februari 2015

Skönhetens "målbilder"

Målbilder. Det är lite knepigt att prata om målbilder i yogan, jag håller med. Mål absolut och då menar jag ingen strategiplan för själva utövandet utan att man faktiskt då och då frågar sig varför man sysslar med yogan. Om man har ett mål som är uttalat, om man vill fortsätta att utbilda sig på olika nivåer inom olika delar eller om man är helt nöjd med att gå en gång i veckan. Alla har sin plan. Men jag har faktiskt "målbilder" i mitt sinne. Jag tittar på bilder som visar allt det jag önskar i min yoga. När jag kan sitta på huk, och tänk att sitta med fötterna tätt ihop och tyngden där den ska vara. Med en mjuk kropp som är fokuserad.
   Min lärare Emma Balnaves har en närvaro och en grace som jag inte sett hon någon annan yogalärare. Hon visar en skönhet i rörelserna och även hur hon tar sig in i och ur positionerna, ja jag vet, det syns inte på bilderna men jag vet för jag var med när de togs. För mig är det storslagna inte några stora yviga balanser utan det är just det här som jag vill hitta i min yoga. Ju mer man vet om det hon gör ju mer ser man i själva bilden. Men som vanligt, man kan bara se det man kan se och uppfatta just nu. Det nära, mjuka, totala.Alla bilderna är tagna av Dan Lindberg och finns på hans hemsida, bara där

8 kommentarer:

 1. Vackert.
  Har alltid tyckt det när jag sett bilder på dina lärare.
  Vackert med själ.
  Sat Nam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vackert med själ. Sat Nam <3

   Radera
 2. Shadowyogan verkar så speciell, med graciösa lugna rörelser, eller i alla fall läser jag bilderna så. Ser mjukt ut och förstår varför du njuter av det. Skrattar när jag tänker på den nya trenden med t ex hårdrocksyogapass -såg om det på TV :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är så vacker men samtidigt oerhört utmanande. Den är som en väv av olika stilar som inspirerat mina lärare av lång tids utövande och vad människor idag behöver mest i sina ganska ofta stillasittande kroppar.
   Hårdrocksyoga! Djissus :)

   Radera
 3. Mjukt och otroligt vackert! Jag önskar att jag kunde röra mig så.
  Jag tror att det är bra med målbilder, även i yogan. Har dock inga själv. Än. Jag blir irriterad varje gång frågan kommer upp i min yogadagbok. *skratt* Kanske för att jag inte är riktigt redo. Jag bidar min tid och nöjer mig med det jag gör för stunden.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också! Jasså kommer den frågan där, den har jag inte ens sett! Men jag har de här mentala sköna bilderna i mig och de är levande i allra högsta grad. Kram!

   Radera
 4. Kan bara hålla med,vackert! Stilla, jag tycker om det.

  Målbild tycker jag också om , det är viktigt att ställa sig den frågan lite då och då över lag. För mig blev det ett märkligt uppvaknande när jag ställde mig den frågan för länge sen och insåg att jag inte kunde svara.
  Då var det dags att förändra=))

  Kram!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland är de självklara frågorna inte riktigt med i hur man tänker och planerar, skönt när man upptäcker det.
   Ja Shadowyogan är så vacker, så tuff och så givande.

   Kram

   Radera