tisdag 24 februari 2015

Fokus frisk

Snön häller ner. Går inte att säga på något annat sätt. Snön täcker allt i min trädgård. Allt ute på åkern. Allt som hade töat bort kommer nu tillbaka. I en blötare form, men ändå. Jag vet att det är vårsnö eller vad man ska kalla det. Snö som snart försvinner igen. Ligger hemma. Hostar och rosslar. Är matt. Dricker hett vatten med ingefära och citron. Tar en sked med kall honung, för att inte tappa den antibakteriella effekten. Stannar i att jag behöver vara hemma några dagar. Ingen katastrof, bara lite tråkigt. Å andra sidan så orkar jag inte så mycket. Läser. Sover lite då och då. Och tänker. Tänker på allt och inget. Tacksam att min man kan ta mina yogagrupper så jag får vila och inte smittar någon.
   Det märkliga när jag är sjuk är att jag blir oerhört sugen på sött. Igår kände jag att jag inte vill vara i den sockerkänslan. Jag gjorde tvärtom, jag åt så mycket fett jag kunde komma på. Drack te med smör i (som nomader gör på tundran) och åt flera avokado. Åt gröt med massor med smör. Och tänk. Det stillade sig. Jag köpte med mig bär av olika slag när jag åkte hem och det söta i dem är det jag mår fint på. Så bär med grädde till eftermiddagen. Jag tänker bli frisk utan socker. Framför allt för att jag absolut inte vill trigga något av inflammationsskapande kost. Hostan vill jag slippa så snart det går. Jag drar i mig allt fett just nu, även lite mjölkprodukter som grädde, det får jag korrigera sen, men sockret ska inte in i kroppen. När jag tänker på det så har jag alltid blivit sugen på sött när jag är sjuk. Det är lite intressant det där. Kanske någon slags belöningstanke eller att kroppen är så trött och behöver snabb energi och då signalerar sött. Jag vet inte. Men jag vet att jag äter fett så jag blir mätt och struntar i allt annat just nu. Fokus frisk. Har du någon erfarenhet av sötsug när du är sjuk?

10 kommentarer:

 1. Krya på dej kära du!! Många kramar! I

  SvaraRadera
 2. Oh ja, jag känner igen mig. + bubblor (som Ramlösa, Loka). Har förstått att kolsyra inte är så bra för kroppen. Men det kanske är en mer mental bild än fysisk, att jag skulle bli piggare av bubblorna! Krya på dig!! 💗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ja, känner samma nu när du säger det. Det är som bubblorna river skönt i halsen. Men jag dricker sällan bubblor nuförtiden :) kram och tack!

   Radera
 3. Intressant! Det har jag aldrig upplevt faktiskt, men som sagt är ju alla kroppar olika. Skönt att kunna landa i att det är ok att vara sjuk hemma. Hoppas du mår bättre snart, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det? Ja jag har inte så stort val nu :) Tack och kram!

   Radera
 4. Krya på dej!
  Ja, jag får också sötsug när jag är krasslig. Eller sådär "konstigt hungrig". Vill ha skräpmat! ...hm, där blir det väl rätt tydligt - skräpmat = fet mat. Kroppen ropar tydligen efter bränsle så den kan göra sig frisk?! Har tänkt och försökt göra som du senaste gångerna det varit lite dipp i maskineriet, in med bra fett!
  Kram och take care!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det intressant? Ja det är längtan efter bränslet som hjärnan tolkar fel kanske :) Kram och tack!

   Radera
 5. Heja dig! :-)
  Jag har inte tänkt på om jag blir sötsugen när jag är sjuk. Jag är ju nästan alltid sötsugen så det går mig nog förbi i så fall. *skratt*
  Men i vilket fall så säger jag krya på dig och hoppas att du blir frisk snart!
  Kram

  SvaraRadera