tisdag 3 februari 2015

Honung

Jag har haft ett sår på mitt lillfinger i flera veckor. Det vill inte läka. Jag har testat det mesta, olika oljor, haft plåster på och varit utan plåster. Till och med kortisonkräm, som jag ibland varit tvungen att använda på eksem. Igår slog det mig att jag hade läst att honung är antibakteriellt och kan användas på sår, något jag aldrig testat. La på lite honung och i morse hade såret en skorpa och gjorde för första gången inte ont. Tyvärr glömde jag att jag hade honung på fingret när jag drog handen genom mitt nytvättade hår... Honung i håret också! Inte så smart men såret är på väg att läkas. Visst är det coolt? Har du använt honung så någon gång?

10 kommentarer:

 1. Åh! Just det! Jo, jag har använt honung så förut, men helt glömt det. Ikväll blir det honung i mina sprickor på fingrarna - det typiska på vintrarna när man jobbar mycket med papper på dagarna. Tack :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny erfarenhet för mig, superbra!

   Radera
 2. Bra tips, mannen har ett sår som gör ont på handen. Ska tvinga på honom lite honung ikväll:-). Kram

  SvaraRadera
 3. Coolt! Jag har inte testat honung på sår men det ska jag definitivt göra nu. Tack för tipset! :-D Och nu ska jag tvinga N att sätta honung i sina fingersprickor = experiment 1. ;-)

  SvaraRadera
 4. Tack för tips! Har aldrig testat honung som "salva", däremot kokosolja som är jättebra på 2-åringens eksem. Bivax ingår ofta i naturliga salvor, kanske liknande effekt som honungen i sig men mindre kladdigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bivax fungerar inte alls för mig, brukar också bara köpa eko svensk honung eftersom biodlare gör på olika sätt i olika länder och blandar. Kokosolja smörjer jag hela min kropp med, men på utslag eller sår har det inte fungerat lika bra tyvärr. Men den här honungen... Den lagar verkligen skinnet! Helt otroligt men som sagt lite kladdigt :)

   Radera
 5. Inte testat men det låter verkligen jättebra. Jag gillar allt som är naturligt och enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också :) Om det går så är det vad jag vill hålla mig till!

   Radera