fredag 14 februari 2014

På plats i mig själv


Jag arbetar 80 % på mitt arbete. Att jag har fått ta tjänstledigt 20 %, eller en dag i veckan, är jag oerhört tacksam för.  För arbetsgivaren måste inte gå med på något sådant. Nu har jag en chef som uppmuntrar entreprenörskap och eget företagande så jag skattar mig lycklig. För den här dagen. Som är i dag, fredagar när jag själv fritt disponerar min tid, är verkligen min dag. Jag har ofta klienter, sköter bokföring och brukar unna mig själv både meditation och yoga. Och promenad. Idag har jag inget inbokat. På hela dagen! Att gå ned i tid kan vara det bästa jag har gjort för mig själv. Att vara på jobbet fyra dagar och så tre dagar då jag inte är där. Det gör att både jobbet och jag mår bättre. Jag är övertygad om det. Jag är piggare när jag är där och jag är inte så sliten. Men det handlar faktiskt också om att släppa kontrollen. Att våga att inte vara där. Jag har alltid velat vara där det händer. När det händer. Rädd att missa något. Och jag missar saker som händer de dagar jag inte är där. För första gången är jag nöjd med det. Faktiskt. Att jag inte har koll på allt. Den här känslan av kontroll är en illusion, jag vet, men jag har hållit mig i det där tjocka repet av tillförsikt av att alltid vara där. På plats. Nu är jag på plats i mig själv eller hur jag ska säga. Släpper garden eller vad man ska kalla det.
   Och så diskussionen om pengar igen. Vad det är jag förlorar? Ingenting faktiskt. Jag jobbar ju oftast med annat när jag inte är på mitt ordinarie jobb. Då jag tjänar pengar. Från början räckte det till mina egna yogakurser varje år. Gott så. Nu är det mer. Gott så. Men jag vinner så mycket som inte går att värdera i pengar. Jag vinner min tid. Jag vinner mitt lugn och ro. Går det att värdera? Att vara rädd om sig kan se ut på så många sätt, eller hur? Idag då det är kärleken och kanske en mängd tillbehör som står i fokus på Valentines Day så kan jag känna att omsorgen om andra ändå måste rymma omsorgen om oss själva. Att jag tillåter mig en tom dag i kalendern. Att jag tillåter mig att såsa runt i pyjamas och titta ut på det fläckvisa snölandskapet och bara känner att jag måste ingenting. Ingenting. Det är befriande och i samma ögonblick föds också massor av idéer. Att låta det vara tyst och ensamt ibland för att sedan låta tanken och drömmen blomma ut. Kära vänner, jag önskar er en varm dag där hjärtat står i fokus och där ni känner att ni hinner med er själva också. Varm kram till er som läser här, jag hjärtar er!

16 kommentarer:

 1. Tack tack! Önskar mig också mer egentid, inte riktigt läge nu med ny arbetsgivare men tack för att du har gett mig ett önskemål. Hjärtlig kram till dig idag.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en underbar alla hjärtans dag vännen! Det är så väldigt sant det där. så så viktigt att ta hand om sitt eget välmående för att kunna finnas där fullt ut för andra. Jag skulle också göra så..måste få landa i sig själv och hinna känna vad jag tänker och känner. Meditationskvällarna på torsdagar är guld värda. ska försöka föra in morgonmeditation också..

  många hjärtan till dig, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att du har en meditationskväll! Det är guld värt. Kram och tack för alla hjärtan :)

   Radera
 3. har du Instagram förresten? har precis börjat med det. måste se om jag finner dig. Det är så himmelens kul ..

  kram igen, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Jag har valt bort Instagram, har inte mer tid till olika kanaler helt enkelt :) Kram igen

   Radera
 4. Jag har nästan aldrig jobbat heltid, har alltid prioriterat tid och energi före pengar. Kanske för jag aldrig varit riktigt frisk??? Nu jobbar jag 65% men målet är att jobba 80%. Känns som en bra balans både med tid och inkomst.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ALLTID jobbat heltid däremot, tills i höstas så du kan tro att jag njuter nu! Ja det är viktigt med balansen.Kram

   Radera
 5. Underbart!!! :D Jag tänker ofta tanken: HUR skulle jag leva mitt liv om jag visste att jag bara hade månader kvar att leva? Då blir allt så tydligt och klart och jag förstår att den enda som kan begränsa mig från att leva mitt liv precis så som jag vill ha det - är jag själv! :) Går just nu en utbildning för att bli plattsättare/snickare och det är det roligaste jag någonsin har gjort! Men jag kommer nog ändå inte bli en heltidsjobbande människa, balans i livet - de e grejer de! :D Fin helg! :D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som du får ett praktiskt yrke, va kul! balans är vad det handlar om. For sure!

   Radera
 6. Tummen upp för det du skriver! Den lediga tiden betyder så mycket. Nu när jag går hemma har jag kanske inte förstånd på att använda den rätt alltid, men den dagen jag börjar jobba igen så blir det inte 100%. Jag vill ha tid med min son, med yogan och allt det andra. Jag tror faktiskt inte att jag klarar av att jobba heltid heller. Min stresströskel sätter stopp för det. Och det är jag glad för.
  ♥ ♥ ♥ Varm kram till dig med Annika! ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så viktigt att man själv känner att man har prioriterat rätt. Inget annat betyder något. Kram kram

   Radera
 7. Vilket bra inlägg! Är så glad att jag hittat in till dig.

  Själv fick jag barn sent i livet och då tänkte jag att jag skulle vara hemma hos dem ett bra tag och riktigt ta tillvara på tiden. Jag är så tacksam för det och jag njöt verkligen. Nu jobbar jag lite igen med mitt eget företag och det känns jättebra. Jobba hemifrån har jag längtat efter ända sedan jag började jobba och nu är jag i mål. Jobba heltid kommer jag aldrig mer göra, det är inte värt det.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är är inte värt det för mig heller men när man inte har småbarn har man inte rätt att gå ned i tid om man inte har en förstående chef... Så det gäller att hitta rätt där också! Kram och jag är så glad att du både läser och kommenterar ;)

   Radera
 8. Jag jobbar 70% och är vareviga dag genuint tacksam för att jag har möjligheten, både ekonomiskt, men även att min arbetsgivare tillåter det. Det är sannerligen en gåva med en egen dag, vare sig det är att såsa runt i pyjamas eller något helt annat. Tänk så priviligierad man är. Lite så här i elfte timmen önskar jag dig en fin alla hjärtans dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Och ja det är det verkligen, 70 låter fint!

   Radera