onsdag 12 februari 2014

Ingen affärskvinna

Jag är nog ingen affärskvinna. Jag har svårt att ta betalt ibland. Har svårt att få människor att komma till mig och yoga bara för att. Jag lever mer utifrån något slags tanke att de som ska komma till mig, de kommer till mig. Har aldrig annonserat mer än det jag skriver i sociala medier. Och nej, jag lockar absolut inte folk med något erbjudande bara för att de ska klicka in sig och gilla min sida på FB. Jag satsar inte på kvantitet helt enkelt. Kanske är jag naiv. Men det har fungerat hittills och det har gått bra.
   Nu kliver jag vidare, jag peppar människor att våga sluta gå i grupp och träna hemma. Att ta sig in i sin alldeles egna yoga som man själv utvecklar. Med sitt alldeles egna andetag. Självklart är det bra att ha en grupp att hålla sig till, framför allt när man börjar. De första åren helt enkelt. Dels för att få ett yogasammanhang, att se andras kroppar och inse att vi har fler likheter än olikheter men främst för att samandas med andra och lära sig rörelsernas teknik. Veta vart man ska helt enkelt. Att underordna sig någon som styr andetaget och möta sig själv. För att möta sig själv fullt ut behöver man en egen fungerande yoga practice, det är min övertygelse. Att helt enkelt våga ta sig vidare och ta emot det som kommer inifrån. Hur det än ser ut, vad det än är som kommer. Inget farligt. Bara utvecklande. Ingen annan än sig själv att luta sig mot. Inte ens en inspelad röst på en dvd. Sedan kan det vara tufft men det är också härligt befriande. Om jag inte hade börjat träna helt själv för 5 år sedan, hade jag inte varit där jag är idag, det är min fulla övertygelse. Allt som hänt har varit i samklang med att jag vågat undersöka mitt inre. Att göra rörelser som är valda till mig för att sedan upptäcka allt som hänger ihop med det här som är jag. Kroppen jag bor i. Andligheten som en ljus tråd i mitt liv.
   Och ja, det betyder ju att jag egentligen missar inkomster, att peppa folk att sluta :) Men jag ser det inte så. Jag ser mig som en slags guide här och nu. En guide som också har en guide. Som också har en guide. Ni vet, alla har en lärare och vi befinner oss på samma stig, bara på olika ställen. Och nej, jag är nog ingen affärskvinna helt enkelt. Hur tänker du?

12 kommentarer:

 1. Faktiskt blir jag glad av att läsa detta. Jag är som du. Nu har jag förvisso inget att promota ännu men jag tänker att de som skall komma till mig kommer. Jag kommer inte att göra reklam för mig själv genom annonser. Det får bli djungeltrumman genom vänner och bekanta. Jag vill inte göra något i stor skala heller. Små intima grupper kommer att passa mig bäst den dagen jag sätter igång.
  Och jag gillar att du uppmuntrar till egen träning hemma. Det vill jag påstå är något en bra lärare kan göra.
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Du kan inte ana hur glad jag är över dina rader! Kram!

   Radera
 2. Det känns ofta skillnad på de som gör sånt här enbart som inkomst och de som gör det av en djupare mening, nästan en mission. Man känner äktheten. Det måste vara svårt det här med pengar och yoga och liknande verksamheter. Men du ska inte sluta leda kurser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej absolut inte. Jag har däremot peppat människor som tränar hos mig men som tränat i 8-10 år tidigare att få till en egenträning.
   Och vill säga att jag har inte problem med att man tjänar pengar på att undervisa eller göra andra saker inom det här området. Men jag har svårt för att tänka i pengar, att jag ska vara fiffig och leta nya människor bara för att de ska gilla min sida om du förstår hur jag menar? Nej, jag brinner för undervisning och framför allt i det lilla formatet som passar mig perfekt. Och jag kanske befinner mig i en enklare situation som också har ett arbete som försörjer mig. Tack för dina rader!

   Radera
 3. Jag kommer dela vidare detta inlägg ❤️
  Amen och varm kram!

  SvaraRadera
 4. Jag är nog inte heller någon affärskvinna! Sen har jag nog lite svårt för pengar, på det viset att jag tycker att alldeles för mycket i världen kretsar kring dem.. Det blir för mycket för mig på nåt sätt.. Jag är typen som hellre lever lite enklare och slipper känna pressen att tjäna massor av pengar! Säger inte med det att det är rätt för alla, men jag känner mig lätt kvävd när det blir för mycket fokus på pengar å prylar å allt vad det är! Tips: Om du inte lyssnat på Tomas Sjödins vinterprat, (http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/291148?programid=2071) gör det! :D Det är så himla himla bra!!! :D Tack för en fin och tänkvärd blogg förresten! :)

  Mvh Susanne

  SvaraRadera
 5. Hej Susanne!
  Välkommen hit! Jag håller med dig, det är alldeles för mycket som handlar om pengar i alla möjliga sammanhang. Har inte lyssnat på Tomas Sjödin, tack för tipset, det ska jag göra!
  Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Åhh så bra, jag har också svårt detta med pengar och jag har inte landat i hur jag ska förmedla min yoga,mat eller såklart en helhet. Fast jag brinner för detta vill jag ändå ha ett" vanligt" jobb och sen välja hur jag vill förmedla och när.Jag vill också att det ska vara mer intimt. Det ska vara från hjärtat så det inte blir krav för att försörja mig.Att sätta mig på mattan hemma tar mig framåt det är jag övertygat om men behöver min lärare och hennes kunskap och såklart alla fina möten med andra vackra själar.

  Jag blir så glad bara att jag har fått mina nya jobbarkompisar att bli medveten om sin andning.Då växer jag i min uppgift!!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter underbart att inspirera så! Kram och skönt att höra att vi är fler som tänker lika.

   Radera
 7. Sant och bra och så fint skrivet. Men. Man måste också lära sig att ta betalt. Det är viktigt och något som jag fick kämpa lite med i början. Att sätta ett värde och en prislapp på det arbete jag gör. Speciellt healingen är fortfarande lite svårt att ta betalt för. Får jag verkligen det? Har jag rätt till det, när jag egentligen tjänar ett högre syfte? Men det är ju trots allt mitt levebröd, min försörjning. Det jag ska betala mina räkningar och köpa mat för. Nyttig och bra träning att höja sitt eget värde i sina egna ögon.
  Men det där att inte marknadsföra sig, inte sälja sig, inte jaga klienter - det skriver jag raskt under på. De som ska komma kommer. Och ibland bjuder jag på behandlingar till någon som inte har så mycket men behöver bli berörd. Det man skickar ut får man tusenfalt tillbaka, det tror jag på. Ringar på vattnet.
  Tack för dina ord och ha en riktigt skön Valentine-day!
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja självklart är det inte gratis att arbeta och jag har också fått bestämma mig vad som är bra priser. Det är inte riktigt det jag menar, men det förstod du :)
   Hade en fin dag igår och hoppas förstås att du också hade det! Kram

   Radera