torsdag 3 juni 2010

Lutar mig mot mig själv

Sakta men säkert lägger sig svullnaden. Den är inte helt borta, men jag tror att min peak var igår med översvullna fötter och knän. Fingrarna som prinskorvar och nacken stel och märklig. För säkerhets skull och lite för att jag blev lite rädd gick jag till C igen som kollade mina pulsar. Långt prat i hans hus med stort lugn. Insikter som slog ner inuti som ett fyrverkeri. Och jag är på rätt väg! Inom alternativmedicinen är det nästan mer regel än undantag att det blir sämre innan det blir bättre. Men när man varit veteran i den branschen och gått på många olika sorters behandlingar - som jag faktiskt har gjort - blir det kanske lättare så att man tror att man är över det stadiet :) MEN jag är snart igenom. Den här gången... Har haft några riktigt stretande och obekväma morgonpass. Med Z:s mail från andra sidan jorden har jag fortsatt med min yoga. Precis som den ska vara. Men inte pressat, som Z betonar, men det går inte att forcera när knäna är som två bollar. Går liksom inte att böja riktigt då... Två guider. Så rik jag är! Och att jag vågar. Min största vinst i det här är nog tilltron till min egen förmåga. I min egen kropp. Och gråten som ett brev på posten...förlikar mig med det. För jag hör C säga att för varje nivå man kliver till blir det inte enklare. Och vi har alla så mycket att rensa ut, vare sig vi gör det eller inte. Och jag blir tacksam. För att jag vågar gråta morgon efter morgon. När det kommer. För att jag vågar ha ont och vara svullen. Och att egenträningen är yogan. Efter snart 10 år så är min största insikt att det är så. Hade aldrig hittat hit utan min egenträning. Utan att tillhöra en grupp. Utan att luta mig mot någon varje vecka. Att luta sig mot sig själv - svårt - jobbigt och så skönt. Ingen genväg! Man måste dit om man vill vidare. Min fulla övertygelse. Vill man ha mer av fysisk träning och något slags må bra via yogan, då är det en sak. Men som Z sa i Serbien vill ni vidare; rannsaka er själva varför ni yogar. Och vart ni strävar på den vägen. Och var ni befinner er nu. Och jag vågar lita till mig själv och min kropps förmåga. Lutar mig mot mig!

8 kommentarer:

  1. Vackert och modigt.

    Kram

    M

    SvaraRadera
  2. Hej! Du skriver så bra och tänkvärda saker, känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag befinner mig själv i mitten av en utrensning, av hela mitt liv i stort sett, och dina ord ger mig tröst! Tack! Maria

    SvaraRadera
  3. Maria - välkommen hit! Och tack, tror vi alla kan stödja varandra. Egentligen :)

    SvaraRadera
  4. Modigt å behövligt - att luta mot sig själv och tro på att man håller... stadig grund.

    SvaraRadera
  5. fint att du kan luta dig mot dig själv. det är väl det som är en utav våra största utmaningar i livet. att lita på oss själva. att vara vår bästa vän. skål för dig!

    SvaraRadera
  6. Daniel - eller hur? Stadig grund är finfint :)

    Sarapirat - skål för dig också!

    SvaraRadera
  7. Fint! det är stort att kunna luta sig mot sig själv! Kram.

    SvaraRadera