lördag 5 juni 2010

Eller inte skål...

Går sakta genom en halvtrött stad. Skräp på gatorna, sången är skrålande på några ställen, eller sången förresten - den otroligt uttjatade "fy fan vad vi är bra". En ensam gladiatorsandal med hög klack står lite vilset mitt på trottoaren, Lite nerslagen mitt i sommarkvällen. Varför varför varför. Detta djävla supande. Så tråååkigt! Och onödigt och vållande till så mycket skit! Och varför måste jag mitt i det ljusa tänka på alla som inte har någon att fira med, som inte har någon familj som ordnat något? Varför tänker jag på den ensamma killen i kostym jag mötte mitt på dagen? Med två rosor om halsen. Och inget mer. Med lite vilsen blick... Var var alla de andra? Och varför var han ensam? Ibland tror jag att jag har något slags drag av att vilja se det svåra, vilja se de som är ensamma. Men kan jag få lugn idag? Inte tänka på det? Eller varför inte - vem ska fundera på de andra om inte vi? Så jag säger inte skål idag, inte till tjejen med för kort kjol och med två kompisars armar om midjan för att kunna stå upprätt, inte till killarna som fick sina systemkassar beslagtagna av polisen mitt i city, inte till grabben som sover på en parkbänk med en guldmössa på huvudet. Nä, inte idag! Idag vilar vi. Väl? Snälla?

4 kommentarer:

  1. sv: visst gör jag det :)

    gillar du oliver och/eller gravad lax? det är ju lite salt. Jag har iså fall några goda mackor med det :)

    här är några goda (och lite salta) smörgåsrecept:

    http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/09/dagens-frukost-ris-och-korngrynsgrt.html

    http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/10/dagens-frukost-vinnargrt-smrgs-med.html

    http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/10/dagens-frukost-russingrt-lyxigare.html

    http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/09/dagens-frukost-smrgs-m-spenatomelett.html

    om du vill ha fler så är det bara att hojta till eller botanisera bland smörgåsrecepten (finns länk/bild) i högerspalten på min blogg :)

    ha en fortsatt bra helg! kramar

    SvaraRadera
  2. Fin betraktelse. Det är något väldigt sorgligt över studentfirandet. All denna starka energi, men ofta utan ande eller utan jordning, eller utan både ande och jordning. Det ekar tomt av ropen.

    SvaraRadera
  3. Jo, allt har en fram & en baksida. Eller som min yogamentor brukar säga, det goda kan inte existera utan det onda, inte glädje utan sorg osv. Namasté

    SvaraRadera
  4. Ja sanna dina ord....bor mitt i stan å störs varje år av supande och skrålande studenter....drygt, tragisk, störande....hm...ja....kram!

    SvaraRadera