måndag 21 juni 2010

Hur törs du?

Går på en föreläsning. Lyssnar på en ung kvinna, 30 år som har gjort kometkarriär i sin bransch. Eventsbranschen kanske man kan kalla den. Mycket marknadsföring och kommunikation på hundra olika sätt. Numera bor och jobbar hon i Dubai. Och hon startar ett nytt företag i höst. Igen. Hon är inspirerande och rolig att lyssna på. Hon hävdar tvärt emot vad alla säger till henne att hon inte är modig. När hon stack till Spanien för att jobba på somrarna under studietiden sa många Hur törs du? När hon startade sitt egna företag här i vår lilla stad sa många Hur törs du? När hon åkte till Dubai för 4 år sedan sa många Hur törs du? Och nu igen, när hon ska bryta sig loss och starta ett eget företag i Dubai så får hon samma fråga igen. Och hon menar att det handlar om att vi ofta är bekväma. Inte att vi är fega... Får mig lite att tänka på. Snurrar ett varv extra inuti tankarna mina. För nu vill jag ha en förändring i mitt yrkesliv men som också är mitt liv. En stor del faktiskt. Och jag börjar lite smått. Kanske bekväm? Inte feg... Hon tyckte att alla här i Sverige har råd att testa. Att prova en egen idé. För vi faller aldrig rakt igenom nätet vi har runt oss. Kanske är det helt enkelt så att vi är bekväma och det gör att vi sitter fast i fåtöljen vi klämt ner oss i. Men nu börjar jag resa mig ur den. Hur törs jag?? :)

10 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hej hej!
    Låter som en intressant föreläsning! Jag tror också att vi är lite bekväma av oss. Det heter ju också: "Våga för att vinna"

    Ljus*
    /S

    SvaraRadera
  3. Komiskt. Kommer precis från en middag med en vän där vi pratat just om att lämna vår "comfort zone". För oss gällde det kanske inte just yrkeslivet utan mer livet i allmänhet. Tror att vi har väldigt mkt att vinna på att våga vara osäkra.

    SvaraRadera
  4. en sån föreläsning skulle alla behöva gå! Jag tror på att våga hoppa. sen om det handlar om att hoppa från ett berg eller kravla sig över obehagliga hinder det får vara osagt. men jag tror att vi har att vinna på att våga. även om det går åt skogen med vår önskan, så lär man sig mycket på vägen, och framförallt...man har försökt. det kan ingen ta ifrån en. så tror jag.
    kram till dig!

    SvaraRadera
  5. En stabil fåtölj är alltid bra att luta sig tillbaka i och samla krafter, men inte fastna fast i.

    Upp med rumpan och hoppa fram mot nya utmaningar!

    You block your dream when you allow your fear to grow bigger than your faith.
    -Mary Manin Morrisey

    SvaraRadera
  6. - Det är i motvind som draken stiger mot skyn.


    Rob.

    SvaraRadera
  7. Ulrika - verkar som den debatten förs lite här och där. Vi behöver den tror jag.

    Fröken Blund - ja jag tror också att vi måste våga, vad det än handlar om. Så lätt att se hos andra, så svårt att göra själv. Ibland. Men jag tar sats nu :) Och har man försökt tror jag att man törs igen. Faktiskt. Kram till dig!

    Sue - Nu ska rumpan upp!

    Rob - så vackert! Och så rätt! Det tar jag med mig. Tack!

    SvaraRadera
  8. Jajösses, hur ska vi våga?
    ;)

    SvaraRadera
  9. :) bara att kasta sig handlöst ut! Inte tänka...

    SvaraRadera