söndag 6 september 2009

Glädjen spritter!

Glädjen spritter i mig efter passet idag! Gör en maffig brunch, den äldsta dottern med man kommer och äter. Sonen med förståss! En unge fattas men så är det ju i vårt liv nuförtiden :) Inspirerad gör jag en slags smoothie på kokosmjölk, citronsaft och banan. Mums! Glädjen spritter! Vi hinner med landet en stund, gräset ser saftigt och grönt ut, skulle dock behöva klippas men det får vänta. Äpplen som glas, transparent blanche, mogna, saftiga och perfekta. Kommer hem och känner hur tacksamhet och glädje ryms i mig och ändå skapar plats för mer. Gädjen spritter!
Igår träffade jag vår akupunktör, en engelsman som varit vår "husläkare" i över 20 år. Han och Z har exakt samma vokabulär när de pratar om kroppen och energibanor! När han förklarar blir allt logiskt för mig, hur kroppen, sinnet, själen och känslorna samspelar och hur blockeringar kan uppstå. Han ser också hur yogan kan fungera som medicin, hur olika rörelser frigör det som stoppat upp och hur otroligt kraftfull yogan kan vara. Man kanske inte ens tänker på att den kan påverka så mycket som den gör. Det är därför det är extra viktigt att inte göra mer än man ska. Som jag gör nu. Inte mer än jag ska. Han påminner också om de Z brukar poängtera; att det vi gör nu ser vi inte effekterna av direkt. Detta kan komma långt senare och då kan det vara svårt att se sambanden. Att hålla i sig och inte köra på bara för att man har gjort så - den påminnelsen är viktig. För mig. Nu. Att jag landat i min träning. Igen :) Glädjen spritter! Ser en skön film på tv som ger bra tankar och eftertänksamhet Bonneville. Se den :) Glädjen spritter!

2 kommentarer:

  1. Så privilegierad du är som har en sån kunnig "husläkare" och en så klok yogalärare. Gillar dina tankar och det faktum att ibland ska vi bara göra det vi ska just nu, inget mer - att det i förlängningen gör och ger förändring. Påminn mej på nytt om en tid!

    SvaraRadera
  2. Det ska jag Nina! Påminna dig OCH mig :)

    SvaraRadera