söndag 15 maj 2016

Yrsel

Var i Stockholm över dagen igår. Jag och mellanungen var på musikal. Matinéföreställningen på Göta Lejon av Hedwig and the Angry Inch. Matinéföreställningar en en smart sak. För mig som inte bor i storstan så är det möjligt att åka fram och tillbaka samma dag. (speciellt som det var Eurovision i Stockholm igår och typ alla hotell var fullbokade) Hon och jag såg filmen för ett tiotal år sedan av en slump, det blev liksom vår film så nu när musikalen också skulle spelas i Sverige och med Ola Salo i huvudrollen som Hedwig, var det givet att vi skulle försöka få till det. Och det fick vi. Den var fin och man hade  fått ihop både historia och översättning och Ola Salo var som klippt och skuren för den karaktären.
   Men trots myset och att dottern följde med hem innan hon reste vidare idag så blev jag så oerhört trött. Jag var på riktigt, helt yr i huvudet igår kväll. Och tyvärr vaknade jag med yrsel. Den har hängt i hela dagen och när nästa dotter fyllde år idag så bet jag ihop, lite yrsel liksom, vad kan hända? Men faktum är att nu är klockan 19 och jag ligger i sängen. Med min yrsel. Och min trötthet. Jag blir överdrivet trött av många människor, resor och att sova för lite. Dags för en rehabvecka igen. Det finns ingen annan väg.
   Och klart att det är så värt att få hänga med mina ungar nu när allt exploderar i maj och allt händer samtidigt. Men jag måste bromsa mig själv lite också. För jag mår inte optimalt och jag är inte riktigt som jag var före skitstormen. Måste påminna mig att trots energiboost med döttrarna så är jag lite svag och trött. Hoppas du haft en fin helg!

Jag måste lära mig att ta hänsyn till mig själv även om jag gör roliga saker

10 kommentarer:

 1. Oj, yrsel är läskigt. Jag förmodar att du har kollat det uppenbara: blodtryck, kristallerna i innerörat, tia etc...
  Vojne, var rädd om dig!
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lågt blodtryck så det vet jag om, kristallerna i innerörat har jag flera nära som haft problem med och det har jag nog inte. Det känns mycket bättre idag. Kram och tack!

   Radera
 2. Det här känner jag igen (men det yttrar sig på lite olika sätt, jag brukar ju få migrän). Ja det är bara och vila och våren är en skör tid. Vi vill så mycket men kroppen är trött.. Kram och krya

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var klokt sagt, våren är en skör tid. Vila är det som hjälper. Kram och tack!

   Radera
 3. Hög igenkänning här också.
  Rå om dej nu ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det gör jag! Kramen!

   Radera
 4. Kände också yrsel idag igen efter en lång tid utan. Det var en galen lärare som provocerade fram den. Men efter ett litet utbrott så försvann den. Vips! Jag struntade i allt annat, sa bara vad jag kände. Det hjälpte. Kram och ta hand om dig och se till att få ut all skit som ska ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt med utbrott ibland, trots allt! Jag har ingen mer skit som ska ut, jag har bara lägre tolerans för händelser och stök runt mig nu. Kram och tack!

   Radera
 5. Känner igen det där. Stod på pendeltåget igår efter en pressande dag och illamåendet började komma, sen yrseln.
  Har aldrig känt av sånt innan skiten jag gått igenom under vintern.

  Bra att du lyssnar på dig själv! Både för kroppen och själen.
  Det är det bästa.
  Hoppas att solen skiner idag så att du kan sitta ute med en mugg fylld av dryck du tycker om och njuta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant egentligen, det är många som beskriver samma sak när jobbiga skithändelser påverkar en så fysiskt. Men inte konstigt. Ja jag har inget val :) Kram och tack, just när jag läste din kommentar gled solen fram!

   Radera