onsdag 4 maj 2016

Här

Igår fick vi ett efterlängtat besked. Det handlar om min mans jobb och studio och ett beslut vi egentligen tog för ett år sedan. Faktiskt. Sedan har mycket hänt och mycket ställts på ända men vi och främst han har vetat vad han vill. Jag vill inte skriva mer detaljerat än så, men det handlar om att vi planerar för livet tillsammans på ett nytt vis. Att jag inte jobbar som jag gjort och att han inte heller ska göra det. Det vill säga för mycket. Han kommer att jobba mycket mindre i och med det som gick i lås igår. Jag är så enormt glad. Och lättad. Det har varit en process på några månader. Och vi har inte haft det lätt. Sovit dåligt. Varit irriterade och helt slut stundtals. Ni vet det där man inte rår över, omständigheterna i tillvaron. Och så igår - skrevs det papper. Och jag är mer än glad. Jag är befriad. Tillsammans med min darling. Nu kan vi leva fullt ut och igår kom vi plötsligt igång med helt nya planer över vad vi vill ägna tiden åt. På något vis är allt möjligt. På riktigt. Och ingen bestämmer vad vi ska och inte ska. Min svåra upplevelse och process tog mig hit. Han har en annan process och den tog honom också hit. Här vi vill vara. För min del handlar det om att släppa oförrätterna helt. Trodde jag hade gjort det, men rätt som det är så poppar de upp. Många säger till mig att det tar ett år efter att man råkat ut för det jag gjorde, för att återhämta sig. No way har jag tänkt. Men kanske har de rätt. Det går i vågor. Jag tar emot, släpper och går vidare. Och sitter på min veranda och jobbar lite. Skriver. Och tänker att jag har det fint. Vi är där vi vill vara. Här.

10 kommentarer:

 1. Jag blir så glad i hjärtat för er skull !

  SvaraRadera
 2. Åh, så härligt att läsa! Så glad för er skull <33

  SvaraRadera
 3. Befrielse ♥
  Stor kram till er båda, gläds med er!

  SvaraRadera
 4. Så härligt! <3 Och vilken vår, allt det goda mitt under solen...Tänk hur livet liksom tar sina vägar med en, i rätt tid på något vis. Njut där på verandan!
  Tack Annika för allt du delar, känner att jag vill berätta att jag läser varenda stavelse du skriver och känner stor tacksamhet över att du delar med dig. Har sagt det till de andra Fina också :) Finns tider när jag inte kommenterar så mycket, men läser som sagt.
  Kram! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, ibland är det tur att man inte vet vad som ska hända och ändå löser sig kringelkrokarna till det bästa!
   Tack själv för att du läser. Du kommenterar när du har lust, inga problem! Många kramar <3

   Radera