torsdag 5 maj 2016

Inte snällt

Vi vaknar alltid utan klocka nu för tiden. Hur skönt är inte det? Inte för att vi sover längre men för att vi inte behöver sätta den. Vi sitter ute och dricker kaffe strax efter klockan 8. Jag sitter i pyjamas, dvs långa brallor och en långärmad tröja, som är svart. Det värmer skönt. MEN. När jag kommer in ser jag hur mitt vänstra bröst, det som varit vänt mot solen är alldeles rödflammigt. Och nej, jag är inte varm eller svettig. Det är solen som gjort det! På morgonen. Genom tröjan. Och nej, jag brukar inte bli bränd men den här vårsolen är ju inte snäll mot den bleka vinterhuden. Faktum är att jag inte vet när något sådant hände mig sist. Och utslagen jag haft vid halsgropen den sista veckan och i pannan får sin naturliga förklaring. Det måste vara solen. Har heller aldrig hänt tidigare. Smörjer mig med SPF 50 över hela kroppen och ändå får armarna färg! Är ozonlagret extra tunt här nu?
   Vi var i Australien hela familjen för 15 år sedan och då förstod vi vikten av att smörja oss och ofta. Samtidigt är det ju lite skillnad på den kontinenten och vår sol här i Norden. Men idag fick jag mig en tankeställare. Ibland har jag känt  att jag inte vill smörja mig med krämer för att det är bättre att solen får lysa en pyttestund på skinnet och så vänjer man sig. Men just nu tror jag inte att det går.
   Vid elvakaffet slår vi till på en wienerbröd och en liten liten flaska bubbel. För att hålla kvar firandets glädje en stund. Vi gör som vi vill! Känns helt rebelliskt fast det egentligen inte alls är det, mer olikt just oss. Sedan rensar jag maskrosor på huk, klipper hela gräsmattan och pustar sedan ut. What a day!
  
Jag vill njuta av solen och får helt enkelt smörja mig då när solen är som starkast nu på våren och jag är som mest oskyddad och vit

5 kommentarer:

 1. Jag är världens mespropp på vårarna, typ sist med att ta av mej långärmat... för drar det inte lite i nacken? och känns inte jorden lite kall ännu? :) Förutom idag, efter några timmar i trädgården, då fick det bli kortärmat och sen för selfiens skull en top på toppen av trädgårdsavfallsberget, haha! Jag har i princip slutat med solkräm, eller i varje fall inget konventionellt dravel som jag tror är värre än solen i sig. Kör med eko när vi åker söderöver och om vi är vid vattnet härhemma en hel dag. Annars har det funkat med "vänjningsperiod", MEN just nu är nog solen enormt stark! Den går genom märg och ben, bokstavligen, det är din pyjamasbränna ett tydligt tecken på ;)
  Precis som du, helt slut nu - älskar känslan när man varit ute hela dagen, duschat av sig och bara får vaaaara ❤️
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det stackars bröstet har inte varit exponerat för solen sedan 70-talet ;) Har tänkt precis som du men nu blev jag faktiskt lite fundersam. Känner två som haft malignt melanom och alltför många med hudförändringar som tagits bort och varit elakartade...
   Och ja, den här förnöjsamheten som kommer efter att man tagit ut sig så till den milda grad! Nu soffläge hela kvällen. Kraaam

   Radera
 2. Men gud så härligt att dricka bubbel till förmiddagsfikat! Det måste vi också prova nån gång.
  Jag har märkt att låren blir rödflammiga när jag sitter på balkongen i jeans. Tror det beror på att det blir varmt, inte kan väl solen tränga igenom tjockt jeanstyg ändå? Men visst är solen stark så här års. Kanske ändrar sig huden när man blir äldre också? Jag tycker att jag blir mer brun är röd nuförtiden, förr tålde jag nästan inte att vara i solen alls, men nu går det mycket bättre. Fast jag smörjer, förstås och sitter inte alltför länge i taget.
  Njut på nu!
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bubbel till fikat rekommenderas ;)
   Jag har det precis som du, blir sällan röd nuförtiden, förutom bröstet som var rödflammigt igår kväll också! Jag aktar mig lite mer nu faktiskt med den första hårda solen, kram!!

   Radera
  2. Läs gärna Ninas inlägg om hur solen gav färg genom ett underställ!
   https://yogahjartalopning.com/2016/05/06/livet-i-busken/

   Radera