torsdag 19 maj 2016

Tredje steget

Först av allt, tack för fantastiska kommentarer, mail, sms och meddelanden som droppat in hos mig sedan inlägget igår om att resa sig efter att ha blivit utsatt för mobbning. Jag har förstått att vi är alltför många som varit i samma situation. Att det sedan var över 500 som läste det inlägget känns fint.
   När jag haft det lite tajt och tufft i livet har mitt behov av planer och struktur alltid varit extra stort, jag har behövt ha en slags byggnadsställning att hålla mig till.  Så också i denna skitstorm. Jag bestämde mig för en trestegsraket.
  1. Hitta glädjen i mig, i vardagen, i allt som gör mig glad. Mediterade även när jag inte orkade yoga.
  2. Hitta tillbaka till rörelseglädjen, börja träna styrka med hjälp av en pt och dansa Bollywooddans med en indisk danslärare.
  3. Äta rätt och bra för mig igen. Bestämde mig för att när avtal och annat var klart så skulle jag prioritera maten. Och använda mig av en "pt" även där. Ett lyckokast!
Jag är så på väg. Lättnaden efter att jag skrev igår både här i bloggen, delade på FB och IG och var öppen med min situation plus att vi i måndags påbörjade vår kickstart, det ger mig frihet inombords. Jag vill vara stark.  Jag vill vara hälsosam inifrån och ut. Jag vill faktiskt också kunna ha mina favoritjeans utan att köpa nya. Nu äter jag alltså en slags lågkolhydratkost där kolhydraterna består av grönsaker, massor av just gröna grönsaker, lite frukt och bär och sedan fyller jag på med protein av fisk, kött eller kyckling. Lite mejeriprodukter. Mat som jag lagar från grunden. Inga tillsatser. Inget halvfabrikat. Inget mjöl eller socker. Äter precis det jag mår bäst på. Enkla och lättlagade recept. God mat.
   Igår var det tredje dagen av mitt tredje steg, den dagen som alltid utmanar mig. Jag klarade den och idag känner jag att jag är över puckeln. Så skönt det känns att ha menyer och inköpslistor att använda och sedan bara följa.  För trots allt är maten medicin. Eller gift. Vi väljer själva om vi vill äta inflammatoriskt skapande kost eller inte, valet är vårt.

Medicin eller gift?

2 kommentarer: