måndag 9 maj 2016

Gröna pulver

För precis 30 år sedan kom jag i kontakt med Spirulina, ett grönt algpulver. Vi bodde på Gotland och Tjernobylkatastrofen hade precis hänt. Jag sökte information som en galning om radioaktivitet och halveringstid och Bequerel, alla nya ord vi lärde oss, och hittade då att det enda som kan "kapsla in och föra bort" radioaktivitet i kroppen är alger. Sagt och gjort. Jag inhandlade en stor burk. Vi bodde i ett litet kollektiv och jag fick alla att äta pulvret på filmjölken. Tills vi inte stod ut längre och det vände sig i magen bara jag kände lukten.
    Sen har olika gröna pulver passerat mitt liv. Chlorella. Som sades göra mig pigg. Inget hände. Vetegräs som ska vara så otroligt nyttigt, ja men vet ju inte riktigt var det gör nytta om man inte har ett labb eller känner av effekterna. Det har jag inte gjort. Mer än att smaken slår rakt igenom allt. Men skam den som ger sig. Nu har jag inhandlat nässelpulver, bland annat bra för de som är pollenallergiska. Jag har inte känt av min allergi i år och det har inte hänt sedan 1977! Men jag vet inte om det är tack vare pulvret direkt, för det köpte jag för en vecka sedan :) Själv tror jag att det är min lågkolhydratkost som spelat in, mat som är utan tillsatser så långt det är möjligt.
   Men det smakar som en mildare variant av Spirulina. Och nej, det är inte enkelt att få ned. För mig. Så är jag en lättlurad människa? Som vill tro att det går? Som trots kräkkänslor ändå försöker få i mig allt?? Ja jag vet. Det rekommenderas Spirulina och Vetegräs till var och varannan smoothie. Men seriöst, finns det någon som verkligen gillar smaken? Att det sedan kanske är bra är ju en annan femma. Vad säger du? Använder du något grönt pulver? Känner du av någon effekt? Eller har du gjort som jag, dvs bara hoppats på att det ska funka? Nej jag är inte cynisk, jag är bara smått road av mig själv. Som kan vara en så oerhörd bakåtsträvare när det gäller tekniska saker, men när det gäller nyheter inom träning, kost och annat så är jag den första att testa. Intressant det där, vad man går igång på!

8 kommentarer:

 1. Haha du är rolig du! Jag har aldrig varit into pulver :)
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det kanske jag är. Obotligt nyfiken och obotlig optimist!

   Radera
 2. Ojoj, som jag har provat alla möjliga sorter...
  Både gröna pulver och annat.
  En period var det en dryck som jag blandade som såg ut som lervatten.
  Och smakade som något från ett avlopp. Hulkandes drack jag det för att rena kroppen och få hälsa, fin hy och ett hår som växte.
  Jag stod ut i tre dagar så jag märkte aldrig någon effekt=))

  Nej, jag gillar inte smakerna. Det enda jag har gillat och faktiskt klarat är när jag har fastat med olika sorters te och buljong.
  Då märkte jag en skillnad, kanske mest för att jag gjorde mig av med det vita sockret och mjölet.

  Men visst 17 är det intressant! Jag går igång på alla såna där saker.
  Om det sen inte funkar eller om det är mitt tålamod som brister det är en annan femma=))

  SvaraRadera
 3. Ja ojoj så mycket jag testat! Jag går också igång, kan inte låta bli. Kan nästan vara övertänd ibland. Men man måste också våga se när det inte funkar. Tänker jag. Och fortsätter testa! Varma kramar

  SvaraRadera
 4. Har precis samma pulver som du och det smakar inte hallon. Men om man stoppar det i en grön drink med tex lite äppeljuice i så voilà är smaken som bortblåst:-). Alger tar jag helst i tablettform som jag köper från Algbörjes har inte direkt känt någon effekt men hunden och lilldotter står i kö och dottern får eksem när algtabletterna är slut. Det som jag fått mest effekt av är nog korngräs då jag kände av mycket av en utrensning tex i huden. Vetegräs har jag hört många som mår illa av och därför passar jag mig lite där. KRam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men tack, äppeljuice får det bli och algtabletter låter smart. Korngräs har jag inte testat. Ännu! Kram och tack för tips och pepp!

   Radera
 5. Jag provar också pulver...dock ej nässelpulver än....Har också svårt för att känna den där effekten. Vetegräs tyckte jag var vidrigt äckligt. Jag har alger som man kan smussla ner i salladen men familjen brukar komma på mig. Dessutom smakar de inte så gott. Tyvärr! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får köra på Ulrikss tips, algtabletter :) kram

   Radera