måndag 4 april 2016

Uppgraderad träningsvärk

Hundraåringen som gick upp ur sängen. Jag har grym träningsvärk. Jag stapplar upp. Det känns som träningsvärken uppgraderar sig själv efter varje pass. (Pt:n säger att jag gör helt rätt i så fall) Tappar upp ett bad med bikarbonat och efter badet är jag nästan som vanligt igen. Bikarbonat har ett högt Ph-värde (alkaliskt) och för mig är det en mirakelkur i vissa lägen.
   Bikarbonat innehåller väldigt mycket koldioxid, som vidgar blodkärlen. För att ta upp det kan man både dricka och ha det i badet.  Man säger att bikarbonat i bad sägs vidga blodkärl, förbättra syreupptagningsförmågan och öka cirkulationen till musklerna. För mig stämmer det. Och det behövde jag idag. Har du testat?

7 kommentarer:

 1. Nej men nu blev jag sugen, hur mycket ska det vara i ett bad? Härligt med din nyvunna träningsglädje. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar 1 dl i badvattnet, 1 tesked i ett glas vatten när jag dricker det. Ja tack, det är underbart att ha kommit igång och redan känna skillnad. Trots träningsvärken :) Kram!

   Radera
 2. Tack för tips! Jag har precis smort in min vad med Linnex, det bränner som satan, men jag kommer ändå att ha träningsvärk imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Linnex har jag också använt men tycker det är för "hårt". Har ett superbra liniment med aloe Vera i. Köpt på Life. Det kyler ;) Annars är bikarbonat dunder!

   Radera
  2. Aloe Rub heter superlinimentet

   Radera
 3. Gudars, nu önskar jag att vi hade badkar... för de gånger jag har sådan träningsvärk att det nästan är jobbigt att vara jag :P
  Får dricka det istället. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha känner känslan! Idag är allt borta - magiskt!

   Radera